Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  07.08.2017 17:01:26

ČEZ před výsledky zářil: 401,70 Kč za akcii a s bankami pomohl burze v Praze k ziskům

Začátek druhého srpnového týdne roku 2017, ve kterém zveřejní svá data o hospodaření za druhé čtvrtletí roku čtyři domácí blue chips, pražské burze vyšel. Naplnila totiž ranní očekávání a uzavřela den zisky. Index PX přidal solidní zisk ve výši 0,67 % a byť při podprůměrném objemu obchodů před závěrečnou aukcí ve výši 406 milionů korun, což je ale na prázdniny opravdu velmi dobré číslo, uzavřel na 1032,54 bodu. Energetika ČEZ překonala hranici 400 a se ziskem 0,68 % uzavřela před zítřejšími daty na 401,70 za akcii. Průměrný objem obchodů za poslední rok má na pražské burze hodnotu 647 milionů . Dnes po uzavření trhu oznámí výsledky hospodaření společnost Kofola.

Pražskou burzu dnes k ziskům přivedl bankovní sektor, a to hlavně akcie Erste Bank, které získaly i pomyslné vítězství za nejziskovější akcii dne (+1,45 % na 974 za akcii) a rostou třetí den v řadě. Moneta Money Bank (dnes +0,76 % na 79,35 za akcii), představí své výsledky hospodaření tento týden ve čtvrtek. Komerční banka, jež roste už 6. den po sobě, dnes přidala 0,51 % na 990 za akcii). K doplnění výsledkového servisu svá data zveřejní ve středu likérka Stock Spirit (dnes +1,05 % na 48 za akcii).

Zisky burzy v Praze táhla dnes také energetika ČEZ, jejíž akcie při očekávání zítřejších výsledků a prognóze růstu čistého zisku díky jednorázovým výnosům, psali jsme ZDE, překonaly technickou hranici 400 za akcii při zobchodovaném objemu 186,3 mil. , uzavřely na 401,70 za akcii. ČEZ také uvedl, že druhý reaktor Jaderné elektrárny Temelín pracuje nyní na sto procent. Ztrátou dnes ukončily obchodní den akcie Philip Morris CR (-0,02 % na 15 496 za akcii), Unipetrolu (-0,51 % na 292,40 za akcii) a VIG (-0,1 % na 670 za akcii). Bez výraznějších změn zakončil obchodování titul Pegas Nonwovens.

Na svůj strop zřejmě narazil růst domácího průmyslu. Ten dnes totiž představil slabší, i když podle Petra Dufka, analytika ČSOB, stále pozitivní výsledky. Meziroční tempo v červnu pokleslo na 2,2 %, zatímco ještě v květnu výroba rostla o více než 8 %. V útlumu zůstává těžební průmysl a slabší čísla přicházejí i z energetiky. Naproti tomu zpracovatelskému průmyslu se vede velmi dobře, i když zpomalení si za poslední měsíc nelze rozhodně nevšimnout. Zvláště u dosavadního lídra celého průmyslu – výroby osobních automobilů. Ta se totiž zvýšila v posledním měsíci pouze o 3,3 %.

Zatímco v Evropě podle vyjádření společnosti Sentix důvěra investorů v současnou ekonomiku eurozóny se v srpnu příliš nezměnila, rostou obavy z vývoje amerického hospodářství i s případným dopadem emisního skandálu automobilek na kapitálové trhy. Proto se zhoršil výhled do budoucnosti.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688