Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  31.07.2017 17:36:09

Pražská burza končí dnešek i celý měsíc v zeleném (31.7.2017)

Pražská burza zakončila první obchodní den týdne na 1 009,04 bodu s drobným přírůstkem 0,07 procenta, když nakonec odevzdala většinu průběžných zisků. Za celý měsíc si ale index PX připsal 2,92 procenta.

Vzhůru ho dnes táhla KB, která spolu s Erste tento týden reportuje svoje čísla za uplynulé čtvrtletí. Komerční banka dnes přidala 0,45 procenta na 950,30 bodu a Erste Bank 0,05 procenta na 918,50 bodu.

Vzhůru dnes Praze pomáhal také Tabák, akcie Philip Morris přidaly 1,33 procenta na rovných 15 200 . Skokanem dne je akcie Stock Spirits, která zavřela na 48,70 s 1,56procentním růstem a také pomáhala udržet Prahu v zeleném.

Telekomunikace O2 byla dnes naopak závažím. Titul ztratil 0,85 procenta na 281,50 . V červeném skončil také zbytek finančních blue-chipů , Moneta odepsala čtvrt procenta na 79,40 a VIG ztratila 0,17 procenta na 664,90 . Nepatrně v červeném byl v podvečer také evropský bankovní sektor, index evropských bank Stoxx 600 Europe Banks naposledy odepisoval 0,1 procenta a jeho zisky z dnešního dopoledne se tak zcela vytratily.

Mediální skupina CETV dnes v Praze odepsala 1,24 procenta na 95,25 .

ČEZ dnes nakonec zůstal na páteční uzavírací ceně 399,90 za akcii. Energetická skupina oznámila, že jaderná elektrárna Temelín dnes obnovila výrobu elektřiny na druhém bloku. Skončila tak odstávka, která trvala téměř 73 dní, a plného výkonu by měl blok dosáhnout do konce týdne. Skupina oproti tomu nadále nezná termín obnovení provozu v černouhelné elektrárně Dětmarovice, kde minulý týden hořelo. Elektrárna dodává teplo do Bohumína a Orlové na Karvinsku. Nyní je ČEZ zásobuje z náhradních zdrojů.

Pokud jde o výkonnost za celý měsíc, drtivá většina velkých emisí rostla. Na procenta nejvíce si připsal Pegas Nonwovens, který za červenec přidal 10,61 procenta.

Druhá v pořadí skončila Fortuna Entertainment, tady už je ale procentuální nárůst poloviční na 5,04 procenta. Skoro čtyři procenta si za červenec připsala Erste. ČEZ je za červenec vyšší o 0,48 procenta. Na opačném konci najdeme Stock a Kofolu s měsíčním poklesem o 6,26 procenta, respektive 1,64 procenta.  

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688