Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  26.07.2017 15:52:44

Automobilce Ford se i přes komplikace s prodeji na americkém trhu dařilo

Americký výrobce aut Ford Motor ve druhém čtvrtletí 2017 zvýšil čistý zisk o čtyři procenta na 2,04 miliardy USD. Výsledek překonal očekávání analytiků, zejména díky nižší odvedené dani, lepším výsledkům úvěrové divize a růstu prodeje ziskovějších pickupů v USA. Bez mimořádných položek pak zisk na akcii činil 56 centů. Analytici čekali v průměru 43 centů na akcii.

Příjmy se zvýšily o jedno procento na 39,85 miliardy USD a rovněž překonaly očekávání. Příjmy z prodeje aut vzrostly o půl procenta na 37,11 miliardy USD, příjmy úvěrové divize se zvýšily o sedm procent na 2,7 miliardy USD. Prodej aut ve čtvrtletí klesl o tři procenta na 1,65 milionu. Pokles způsobil hlavně nižší prodej vozů Fiesta v Evropě, protože firma se chystá uvést na trh nový model.

Analytici upozorňují, že automobilka se ve čtvrtletí silně spoléhala na slevy pro spotřebitele. Firma také varovala, že celoroční provozní marže v automobilové divizi bude nižší než loni. Druhé čtvrtletí přineslo Fordu výraznou změnu. V květnu automobilka náhle vyměnila generálního ředitele Marka Fieldse, na jeho místo nastoupil člen představenstva zodpovědný za mobilní divizi Jim Hackett.

Ford uvedl, že za celý rok očekává očištěný zisk na akcii v rozmezí 1,65 až 1,85 dolaru. Analytici počítají se ziskem 1,51 USD na akcii. Loni zisk na akcii činil 1,76 USD. Příjmy v automobilové divizi mají být na zhruba stejné úrovni jako loni, kdy činily 141,5 miliardy USD.

Výsledky Fordu přicházejí v době, kdy americký automobilový trh čelí poklesu a kdy americkým automobilkám už čtyři měsíce za sebou klesá odbyt. Analytici mají obavy jednak z vysokých slev, které automobilky využívají k prodeji aut, jednak z vysokých zásob neprodaných vozidel.

(Zdroj: ČTK, Ford, Reuters)

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688