Patria (Patria Finance)
Investice  |  26.07.2017 15:46:22

Boeing předvádí úspěšný let za dobrými výsledky hospodaření

Výrobce letadel a letecké techniky Boeing Co. oznámil za 2. čtvrtletí roku 2017 výrazně vyšší zisk než se kterým počítala očekávání analytiků. Firma uvedla, že k ziskovosti vedla často drsná cesta úspor nákladů, bez které ale nemůže být výrobce letadel nadále konkurenceschopný. Boeing i na základě výsledků hospodaření za 2. čtvrtletí i přes výpadky prodejů zvýšil celoroční prognózu firemní produkce.

Investoři sledující výkonnost firemních akcií mohou být také spokojeni. Za poslední rok akcie Boeingu zhodnotily o téměř o 58 % a příblížily se ceně 220 dolarů za kus. Přednímu světovému výrobce letadel se za poslední čtyři čtvrtletí opravdu daří. A to i přesto, že v rámci tvrdé nákladové disciplíny musela firma během první poloviny roku 2017 propustit více než 6 000 zaměstnanců, což představuje 4 % jeho pracovní síly. Podle managementu je ale úsilí o snižování nákladů jedinou cestou, jak se udržet konkurenceschopným.

Celkově za druhé čtvrtletí Boeingu vydělal 1,76 miliardy dolarů, což představuje 2,89 dolaru na akcii. V loňském roce to bylo 234 milionů dolarů (37 centů za akcii). Čistý zisk za 2. Čtvrtletí dosáhl 1,76 miliardy dolarů. Bez započítání jednorázových položek dosáhla společnost upravený zisk na akcii ve výši 2,55 USD, zatímco odhady analytiků počítaly s 2,30 USD na akcii. Tržby firmy ale nyní poklesly meziroční o 8,1 % na 22,74 miliardy dolarů při nižších objemech dodávek komerčních letadel. Analytici očekávali tržby ve výši 23,02 miliardy dolarů.

Objem nevyřízených zakázek Boeingu vzrostl na 482 miliard dolarů, včetně čistých zakázek ve výši 27 miliard dolarů. Na základě uvedených dat Boeing uvedl, že nyní očekává upravený zisk na akcii za rok 2017 ve výši 9,80 až 10 dolarů, ve srovnání s předchozími odhady, které počítaly s 9,20 až 9,40 dolary na akcii. Celoroční tržby by měly dosáhnout rozmezí od 90,5 do 92,5 miliardy dolarů, což představuje 760 až 765 letadel.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688