Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  27.06.2017 18:30:41

ČSSZ prozatím povede Hejduk z MPSV

Petr Hejduk, dosavadní sekční ředitel (náměstek) vnitřní správy, pod nějž spadá odbor řízení projektů, odbor přípravy investic a dislokace ministerstva práce a sociálních věcí povede dočasně Českou správu sociálního zabezpečení.

Prozatímním vedením České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ), byl pověřen stávající náměstek ministryně práce a sociálních věcí Petr Hejduk, který dosud na Ministerstvu práce a sociálních věcí působil jako sekční ředitel (náměstek) pro řízení úřadu a spadají pod něj odbor vnitřní správy, odbor řízení projektů, odbor přípravy investic a dislokace.

Tím se prozatím vyřeší patová situace ve vztazích vedení ministerstva práce a ČSSZ, která byla několik posledních měsíců. Petr Hejduk před stávající pozici pracoval na MPSV jako poradce náměstka, referent kontrolingu, vrchní ředitel pro ekonomiku, uvolněný zástupce náměstka pro řízení sekce ekonomiky a evropských fondů. Než přišel do státního sektoru pohyboval se v bankovnictví – od roku 1998 do roku 2014 pracoval na nejrůznějších pozicích pro Citibank.

Jak jsme již informovali, stávající ústřední ředitel Jiří Biskup vyhrál výběrové řízení na nového státního tajemníka na ministerstvu a z ČSSZ tedy odchází „přes řeku“ do ministerské budovy. Jeho předchůdce Petr Smrček končí na vlastní žádost k 30. 6. a vrací se na rodnou severní Moravu.

Současné vedení MPSV tak šalamounsky vyřešilo situaci ve které byl velký tlak na odvolání Jiřího Biskupa kvůli několika zrušeným výběrovým komisím, jež měly určit vítěze IT tendrů na ČSSZ. A také kvůli zpoždění v tendru na část systému pro výplatu důchodů. S Biskupem jako státním tajemníkem to ministryně Marksová do voleb vydrží a pak bude jeho osud na nově jmenovaném ministrovi. Vedení MPSV však dosáhlo toho, že Biskup odešel z čela ČSSZ a ukázalo tak nějaké řešení.

O problémech ČSSZ se jednalo například na dubnové schůzi výboru pro sociální politiku Sněmovny. Předseda výboru pro sociální politiku Jaroslav Zavadil požadoval po ministryni práce a sociálních věcí Michaele Marksové potvrzení či vyvrácení informací o tom, že se jedná o odvolání ústředního ředitele České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Jiřího Biskupa. „No ne, ale já nechápu, proč se na to vůbec ptáte. I kdybychom chystali nevím co, tak bysme to tady asi nemuseli říkat,“ uvedla evidentně rozladěná ministryně Marksová. „No dobře, tak jak myslíte, personální politika je vaše záležitost, ale jestli instituce, která vyplácí důchody zkolabuje, tak to bude na vás,“ reagoval Zavadil.

O zpoždeních v tendrech a způsobu jejich organizace jsme podrobně psali v rozhovoru o IT systémech na MPSV a ČSSZ s Robertem Baxou, náměstkem ministryně Marksové.

Výběr odborníka na ekonomii svědčí jako dosavadního ředitele ČSSZ svědčí o tom, že vedení resortu si je vědomo nedostatků v tendrech a ekonomickém řízení ČSSZ, které je potřeba zlepšit.

Jiří Reichl

 

O ČSSZ jsme také psali:

Novým státním tajemníkem MPSV bude dosavadní šéf ČSSZ 19.6.2017

MPSV a ČSSZ neplní vlastní termíny. Hazardují s výplatou důchodů od ledna 2018 26.5.2017

ROZHOVOR o IT systémech na MPSV a ČSSZ s Robertem Baxou, náměstkem ministryně Marksové 8.5.2017

MPSV postupuje v oblasti IT nebezpečně, upozorňuje místopředseda sněmovny Bartošek 27.4.2017

ČSSZ má složitý interní systém. Nestíhá proto soutěžit zakázky

MPSV se výrazně komplikuje tendr na dávk


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688