Muzejní noc 19. května: v Liberci půjde o experimentální cirkus

13. ročník Festivalu muzejních nocí Tým liberecké iQLANDIE okoření 13. ročník Festivalu muzejních nocí, který se v Liberci uskuteční v pátek 19. května pod širým nebem u Severočeského muzea. A do vědy zapálení lektoři slibují pořádný experimentální cirkus! Právě „Cirkus“ je hlavním tématem celého festivalu. Těšit se můžete na mrazivé pokusy i bláznivou Science show. Akce startuje v 18 hodin.

„Muzejní noc zahájí v 18 hodin naši lektoři na pódiu před Severočeským muzeem, a to gigantickou kouřovou explozí. Všechny návštěvníky, kteří zamíří k naší iQLANDí základně, čeká hned šest interaktivních stanovišť. Děti i dospělí si například vyrobí legendu všech legend - kelímkový telefon, vybublají bubliny těch nejrůznějších velikostí včetně bublinového hada, zjistí, co se stane s balónky na fakírově loži nebo potrápí své mozkové závity nad našimi exponáty. A jak vypadá takový rozzuřený býk? To jim předvedeme při mrazivých pokusech,“ říká Petra Zákravská, manažerka programu iQLANDIE.

Prásk aneb Šílení vědci na pódiu

Hlavní stage opanují „šílení vědci“ z iQLANDIE ve 20:00 se svou Science show plnou ohňů, blesků a kouře. „Během jedinečného vystoupení lidem předvedeme, jak se zapaluje oheň ledem, odvážlivcům polejeme ruku kapalným dusíkem o teplotě -196 °C nebo jim třeba v dlaních necháme explodovat vodík. Chybět nebude střelba z kouřového děla ani výroba zubní pasty pro slony,“ doplňuje Zákravská.

Nalaďte se na Muzejní noc v iQLANDII

Jak se na Muzejní noc správně naladit? Stavte se předtím v iQLANDII, která bude tento den otevřená do 17 hodin. Užijete si tu více než čtyři sta exponátů. Podíváte se například pod zemský povrch, popovídáte si s humanoidním robotem Thespianem, okusíte sílu vichřice i zemětřesení a v neposlední řadě zkouknete pitvu mimozemšťana.

 

Muzejní noc - uskuteční se 19. 5. od 18 do 22 hodin u Severočeského muzea.

 

iQLANDIA Liberec je členem České asociace science center.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky