Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  10.05.2017 17:18:55

O2 schválila výplatu 21 Kč na akcii, Prahu ve čtvrtek čeká výsledkový superden

Pražská burza středu uzavřela lehkým poklesem o 0,1 procenta na 1010 bodů, ale ještě dopoledne to vypadalo na čtvrtý růst v řadě, když se index PX se dotýkal nejvyšších hodnot od srpna 2015. Před závěrečnou aukcí se zobchodovaly akcie jen za 0,478 miliardy korun oproti průměru za poslední rok 0,666 miliard korun. Investoři zřejmě vyčkávají na zítřejší výsledkovou smršť. Nejvíce zaujmou ČEZ a Moneta.

Titul O2 CR dnes rostl o 0,6 procenta na 270 korun za akcii. Včera zažil sešup o 7,5 procenta, neboť se akcie prodávaly poprvé bez nároku na dividendu. Valná hromada ji dnes schválila ve výši 17 korun na akcii, navíc s emisním ážiem 4 koruny na kus. Jedná se tak o celkovou výplatu 21 korun na akcii.

Další den velmi slušného růstu si připsala mediální skupina CETV, tentokrát přidala 3,2 procenta na 108 korun za kus. Včera titul rostl o 3,6 procenta, před prodlouženým víkendem o 3,2 procenta. Pegas Nonwovens před zítřejšími výsledky rostl o procento na 865 korun.

Jinak však bylo obchodování celkem červené. Finanční sektor po úspěšném včerejšku klesal s výjimkou Komerční banky, která připsala procento. Erste klesala o 0,8 procenta, její rakouská kolegyně VIG o 1,2 procenta a Moneta přišla jen o 0,7 procenta, díky čemuž se udržela nad hodnotou 80 korun za kus. Zítra bude tato banka hlásit výsledky (více o odhadu analytiků Patria Finance ZDE).

ČEZ klesal o 0,2 procenta a po několikáté tak zaznamenal nevýrazný pohyb. Zítra v 8 ráno zveřejní výsledky za první letošní kvartál (více o odhadu analytiků Patria Finance ZDE). Unipetrol ustoupil ze včerejšího několikaletého maxima a lehce se tak vzdálil psychologické hranici 300 korun za kus. Titul odepsal 0,7 procenta na 291 korun a zjevně si bere „oddechový čas“. 

Kromě ČEZu, Monety a Pegasu bude podle dat agentury Bloomberg zítra hlásit výsledky i Fortuna a Kofola.

Západoevropské trhy se výrazně nehýbaly, když německý DAX nepatrně rostl a francouzský CAC 40 naopak lehce klesal. Velké zisky z úterka smazal polský WIG 20, který před pátou klesal o 1,4 procenta, zatímco BUX na ně navazoval růstem o 0,2 procenta. Americké trhy otevřely mírným poklesem po překvapivé zprávě o odvolání šéfa amerického Federálního úřadu pro vyšetřování Jamese Comeyho.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688