Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  26.04.2017 12:11:24

Fortuna může dál expandovat. Cenu pro odkup Penta měnit nehodlá

Sázková společnost Fortuna Entertainment Group by mohla rozšířit svoje aktivity na Balkáně a v západní Evropě. Další expanzi je možné očekávat v Bosně, Černé Hoře, Makedonii a v Německu, uvedla dnes skupina Penta Investments. Hlavní akcionář Fortuny již dříve oznámil, že chce Fortunu stáhnout z burzy. Cenu téměř 99 za akcii, kterou v rámci odkupu nabízí menšinovým akcionářům, skupina měnit nehodlá. Oproti tomu probíhající rumunskou akvizici Fortuny, proti které někteří menšinoví akcionáři vystoupili, hodlá dotáhnout do konce. 

„Další expanzi Fortuny lze očekávat v Makedonii, Německu, Bosně a v Černé Hoře,“ uvedla Penta podle agentury Reuters v nejnovější prezentaci. Tyto oblasti považuje jako dobré pro expanzi Fortuny z hlediska vhodné legislativy a bude tam hledat vhodné příležitosti ke koupi, říká také.

Fortuna v současnosti působí na třech evropských trzích: v České republice, na Slovensku a v Polsku. Akviziční aktivity probíhají mimo jiné v Rumunsku, nejsou však bez obtíží. Soud zakázal, aby se na dnešní mimořádné valné hromadě hlasovalo o schválení akvizice rumunských sázkových společností Bet Active Concept S.R.L., Bet Zone S.R.L., Public Slots S.R.L. a Slot Arena S.R.L. od mateřské skupiny Penta Investments. Vyhověl tak návrhu minoritních akcionářů Fortuny s celkovým podílem 10,5 procenta, jejichž poradcem je Templeton.

Penta již na konci března oznámila, že se rozhodla získat maximální podíl ve Fortuně a plánuje ji stáhnout z burzy. Tento krok by měl zefektivnit rozhodovací procesy, přičemž Penta se chce soustředit na rozvoj Fortuny zejména na trzích středoevropského regionu. Minoritním akcionářům, kteří celkem vlastní téměř 32 procent akcií, nabízí jejich odkup za cenu 98,69 korun, respektive 15,43 zlotých za cenný papír.

Dnes skupina uvedla, že tato částka je daná a Penta nemá v plánu ji měnit. Nabízená cena podle Marka Dospivy z Penty odráží plánované investice Fortuny a to, že firma nebude vyplácet dividendy.

Penta je prostřednictvím své dceřiné společnosti Fortbet Holdings s podílem 68,25 procenta akcií většinovým akcionářem Fortuny, Skupina k soudnímu rozhodnutí nejnověji uvedla, že Fortuna rumunské akvizice dokončí. Předběžné opatření soudu je podle ní jenom časové zdržení.

Akcie Fortuna před polednem na pražské burze stagnovaly na ceně 112 /akcii, když se jim podařilo umazat dopolední zhruba 0,5procentní ztráty.

Zdroje: Fortuna, Penta, Reuters, Patria.cz 

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688