Patria (Patria Finance)
Investice  |  25.04.2017 18:09:25

Summary: Volvo překvapilo, francouzský miliardář kupuje zbylý podíl v Christian Dior

EVROPA:

Volvo:

Výsledková sezóna pokračuje v Evropě ve velkém stylu i zásluhou švédského průmyslového koncernu Volvo, jehož akcie reagují na výsledky za 1Q17 7% růstem na 10letá maxima. Pod příjemným překvapením jsou podepsané zejména prodeje stavebních a těžebních zařízení (+34 % yoy). K výsledku ovšem kladně přispěla rovněž kamionová divize, jejíž objednávky narostly o 11 % především díky růstu v Severní Americe (+27 % yoy). Čistý zisk narostl v 1Q17 meziročně až o 58 %, když se k horní linii výsledovky přidala i úspora nákladů. Provozní marže stoupla na 9,1 % z loňských 6,2 % (konkurent Daimler aktuálně operuje s 8,4 %).

SAP (DIP)


Německý výrobce podnikového softwaru SAP zvýšil v 1Q17 tržby meziročně o 12 % na 5,3 mld. EUR a opět tak předčil tržní odhady. Dále tak úspěšně transformuje svůj obchodní model směrem ke cloudu, u něhož vzrostly tržby až o 34 % yoy na 906 mil. EUR. Přechod na cloudovou distribuci včetně instalace privátních korporátních cloudů sebou nese náklady, načež pozorujeme mírný tlak na profitabilitu (provozní marže poklesla na 22,7 %). Společnost přesto potvrdila svůj výhled pro FY17, jenž počítá s 6-8% nárůstem tržeb a provozním ziskem kolem 7 mld. EUR. Dařilo se i prodejům tradičních softwarových licencí, které zaknihovaly 13% nárůst na 691 mil. EUR. Akcie přidávají 1 %.

Christian Dior/LVMH


Konečně došlo na dlouho diskutovanou a i námi v minulosti rozebíranou konsolidaci vlastnických podílů mezi již dříve propojenými luxusními impérii LVMH a Christian Dior. Rodina francouzského miliardáře Arnaulta tak prostřednictvím koupi zbylého podílu v Christian Dior za 12 mld. EUR (260 EUR/akcii) přece jenom ve finále soustředí své luxusní impérium pod jednou střechou se značkou LVMH. Akcionáři Dioru mají na výběr dva typy vypořádání, buď v hotovosti, nebo akciích dalšího módního domu Hermes International. Akcie Dioru posilují o 12 % na 254 EUR, akcie LVMH o 4 %, akcie Hermes naopak 4 % ztrácejí.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688