Bydlení 2017: měkký kontrast, přirozený vzhled, pohodlný komfort

Pro módní trendy v první polovině roku 2017 jsou charakteristické přírodní tvary a jemné kontrasty. Tyto trendy budou především pod taktovkou emocí a prožitků. Důraz se klade na pohodlí a vnitřní klid. Podle odborníků společnosti Hornbach patří mezi hlavní žádané atributy jemnost barev, přirozený vzhled a především komfort a účelnost interiérového zařízení. Čtyři základní linie letošní filozofie bydlení jsou měkký kontrast, přirozený vzhled, modrá melange a kvetoucí emoce.

Více než kdy v minulosti je dnes vítána možnost odpočívat a relaxovat od okolního stresu. Několika minutový odpočinek povzbudí dobrou náladu a dodá novou energii. Právě této myšlence podléhají čtyři hlavní trendy v bydlení pro jaro a léto 2017 - Black&white comfort, Nordic Atmosphere, Relaxed living v modré melange a Blooming emotions pro Feeling Good styl.

Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní rok?

Black&white comfort: klasika barev a měkkých kontrastů

Tento styl se vyznačuje funkčností a přirozeností. Základem je autentický vzhled a přiměřenost barev. Zajímavá je hra bílé a černé vytvářející přehledný prostor bez zbytečných křivek. Stejným dojmem působí i nábytek a příslušenství interiéru. Doplňky využívají kombinaci měkkých a tvrdých materiálů, jako např. těžké plátno doplněné o ovčí kožešinku. Tento jemný kontrast dokonale obzvláštní harmonii domova. Prostor ve stylu Black&white je uspořádaný a pohodlný. Je příjemný pro práci i odpočinek a hodí se tak pro každodenní bydlení i zařízení kanceláře. Obecně se dá charakterizovat jako mladistvý styl, ve kterém se však cítí dobře všechny generace.

Nordic Atmsphere: přirozený vzhled

Základním cílem tohoto stylu je sjednocení útulnosti a pohodlí. Trend je určován touhou po lehkosti, probouzející se přírodě a dobré náladě. „Důraz je kladen na tzv. skandinávskou přirozenost, která je charakteristická světlými a přirozenými prostory,“ vysvětluje Tomáš Tiurin, odborník na bydlení a zařízení z Hornbachu, a dodává: „Jasnost takového bydlení můžete zvýraznit pastelovými barvami a světlým dřevem, které podtrhnou klidnou atmosféru domova.“ Nostalgickou náladu je vhodné doplnit decentní kombinací osvětlení. Pohodlí a přirozenost takového prostoru přímo vybízí k odpočinku a klidnému životnímu stylu.

Relaxed living: pohodlí v modré melange

Modrou barvu vnímá téměř 40 % lidí jako svoji oblíbenou. Styl bydlení v duchu modré melange využívá všech odstínů modré, její kontrasty a různá zabarvení. Tento trend zcela popírá rozšířený mýtus, že bydlení v barvách modré je chladné. Podstatou jsou teplé odstíny dřeva doplněné o měkké textilie. Právě tato zajímavá kombinace vytváří útulnost bydlení. Netradičním designovým návrhem je sladění bílé barvy s modrou, která v jejím kontrastu působí ještě bělejší. Relaxed living je o čistotě a jasnosti prostoru. Tento styl je stálý trhák, který je oblíbený napříč všemi generacemi.

Feeling Good styl - Blooming emotions: oživení květinovými vzory

Nejlepším rádcem v tomto trendu jsou emoce. Jeho podstatou je společenský život a užívání si. Základními pilíři jsou komfort, účelnost a pocit pohody. V takovém prostoru nejlépe vynikne osobnost jedince. Vzhledově jde o využití květinových vzorů v interiéru, které vyniknou v barevné a kreativní hře. Je možné volit více odstínů - od elegantní růžové, přes korálové tóny, až po jemnou modrou. Tyto teplé barvy vytvoří dobrou náladu nejen obyvatelům domova, ale také jeho návštěvníkům.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry