Za vadu u zvířete chtějte odškodnění, jednejte ale rychle

 

 

Pokud jste si pořídili domácího mazlíčka s vrozenou vadou, máte nárok na odškodné, nejčastěji na slevu z ceny. Pro uplatnění nároku ale musíte jednat rychle, lhůta je totiž jen šest týdnů.

 

 Koupě domácího mazlíčka je většinou příjemnou záležitostí, vše se ale může velice rychle změnit. Pokud zjistíte, že vaše zvíře má vrozenou vadu či skrytou nemoc, požadujte po prodejci odškodné. V popisované situaci se ocitla paní Štěpánka, která zakoupila psa a po jeho úmrtí zjistila, že měl vrozenou vadu srdce.

Stejně jako v případě paní Štěpánky a jejího psa je nutné si vždy obstarat znalecký posudek, který potvrdí vaši domněnku o skryté vadě nebo vrozené nemoci. "Znalecký posudek může v případě mimosoudního řešení s prodejcem pomoci vylepšit vaši pozici, v případě soudního řešení se stane nezbytným důkazem," ujasňuje Jurčíková ze společnosti Vaše nároky.cz, která pomáhá kupujícím při reklamacích. 

Reklamaci vady na zvířeti musíte provést do šesti týdnů od jeho zakoupení či zjištění vady, v případě neúspěchu se obraťte na právníka. V závislosti na konkrétní situaci máte nárok na adekvátní slevu z kupní ceny nebo na odstoupení od smlouvy.  

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na:www.vasenaroky.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky