chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  29.03.2017 14:14:30

Refinancování hypotéky dokáže vašim klientům ušetřit čas i peníze. Důležité je, aby se zajímali včas

Přestože je hypotéka závazkem na několik desítek let, klienti mohou výši úrokové sazby i měsíční splátku v průběhu splácení změnit. Nejsou- li vaši klienti spokojeni se svým hypotečním úvěrem, pak jim sjednejte nové podmínky díky refinancování. 
 
Hypotéka je záležitostí několika let. Není divu, že podmínky, které vašemu klientovi vyhovovaly při sjednání hypotéky, jsou pro ně dnes zcela nevyhovující. Tento problém můžete vyřešit refinancování.
 
Výhodnost refinancování tkví ve správném načasování
 
Refinancování hypotéky spočívá ve splácení existujícího úvěru na bydlení novým úvěrem, který váš klient sjedná u konkurenční banky. Nejlepší období na refinancování můžete svému klientovi doporučit před koncem fixační doby, kdy dochází ke změně úrokové sazby. Právě v tento čas můžete se svým klientem hypoteční úvěr refinancovat bez sankcí.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejčastěji se klienti rozhodnou pro refinancování z důvodu zhoršení podmínek. Mnohdy banky po skončení doby fixace klientům již nenabídnou tak nízký úrok jako při samotném počátku vyřizování hypotékyAvšak ke změně banky vede i řada dalších důvodů, jakými jsou například nespokojenost s přístupem banky či drahé doplňující služby a produkty v podobě pojištění schopnosti splácet nebo běžného účtu. 
 
Aby si klient refinancováním opravdu polepšil, musí změnu banky dobře načasovat. Důležité je začít se zajímat alespoň šest měsíců předem. Čím dříve začnete se svým klientem o refinancování hypotečního úvěru uvažovat, tím více bude mít času na vyjednání výhodnějších podmínek. Při výběru se svým klientem nepodceňujte výpočet hypotéky, který napoví, kolik díky refinancování může ušetřit. 
 
Výhody refinancování
 
Hlavní výhodou refinancování je, že váš klient může na splácení hypotéky velmi ušetřit. V některých případech je možné měsíční splátku snížit až o 25 % a to i za předpokladu nezměněné doby splácení. Další nespornou výhodou je, že je možné si stanovit zcela nové  podmínky hypotéky, a to díky uzavření nové smlouvy. Řada klientů oceňuje možnost změny doby splácení, kterou lze zkrátit i prodloužit. 
 
Nevýhody refinancování
 
Nevýhodou refinancování je, že ne vždy se klientům opravdu vyplatí. Ač se na první pohled vše může zdát skvělé, není dobré nechat se omámit pozlátkem v podobě nízkých úroků. Mnohdy klienti zapomenou na další poplatky, jako je například poplatek za předčasné splacení. Bohužel neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, a tak se do těžké životní situace může dostat kdokoliv, a právě tehdy může být doplacení hypotéky jediným a tudíž velmi drahým řešením. 
 
Přemíra administrativy je pro klienty zbytečným strašákem
 
U  refinancování hypoték se mnozí klienti obávají přemíry administrativy, a tak raději vše nechávají při starém. Svému klientovi ukažte, že obavy z přílišného papírování jsou zbytečné, banky stojí o nové klienty, a proto většina z nich nabízí převod zdarma a za zjednodušených administrativních podmínek. 
 
V některých případech postačí bance původní dokumentace v podobě odhadu nemovitosti a doložení příjmů vašeho klienta. Zapotřebí je však dodat čestné prohlášení, které potvrdí, že nedošlo ke změně majetkových poměrů. V neposlední řadě banky přidávají k refinancování i něco navíc. Často lákají na běžný účet bez poplatku nebo nevyžadují po klientech sjednání životního pojištění a pojištění schopnosti splácet.
 
Zdroj: Bydlet.cz

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688