Správná podlaha: jakou zvolit velikost prken u dřevěné, laminátové, nebo vinylové

Podlaha a velikost prken Každá podlaha, ať už dřevěná, laminátová či vinylová je složená z jednotlivých prken určitých velikostí, které ovlivňují finální vzhled interiéru. Volba mezi velikostmi závisí na osobních preferencích a velikosti plochy místnosti. Menší formát se hodí především do prostor, které je třeba opticky zvětšit. Naopak větší prkna se použijí tam, kde je dostatek prostoru nechat vyniknout jejich krásu.

Dřevo – víc než symbol masivu

Mezi typy dřevěných podlah se řadí masiv, parkety a vícevrstvé dřevěné podlahy. Společnost Quick-Step nabízí prkna v nejrůznějších velikostních provedeních od 145 X 1820 mm až po 220 X 2200 mm. Luxusní a dlouhé parkety jsou ideální volbou do rozlehlých prostor. Právě zde má šanci vyniknout charakter dřeva.

Jedinečný vzhled podlaze dodávají i dlouhá úzká prkna. Jsou vhodná do větších a středních prostor. Díky svému formátu působí v interiéru nevšedně a originálně. Navíc je v jejich případě zajímavou možností aplikace do parketových obrazců.

Symbol moderny

Současným interiérovým trendem jsou vinylové podlahy. Jejich výhodou je schopnost vzít na sebe věrnou podobu dřeva či kamene, ale také jejich voděodolnost. Kolekce Livyn od společnosti Quick-Step přináší novou generaci luxusního vinylu. “Díky silné povrchové vrstvě se podlahy Livyn hodí do intenzivně využívaných prostor. Jejich extrémní pevnost zaručuje i dlouhodobou odolnost,” uvádí Daniel Čabrada.

S funkčností se díky působícím módním trendům rozšiřuje i nabídka dekorů. Opět platí, že na větší ploše struktura vynikne s větším efektem. Značka Quick-Step má proto ve své nabídce formátové provedení parket v různých šířkách i délkách.

Laminát aneb dekory s vysokou odolností

Alternativou ke dřevěným a vinylovým podlahám jsou podlahy laminátové. Vynikají především svou trvanlivostí a jsou odolné vůči běžnému užívání. Dokáží na sebe vzít realistickou podobu přírodních materiálů, tudíž dodají místnosti jedinečnou autenticitu.

Společnost Quick-Step má ve svém portfoliu řadu rozměrů podlahových lamel, vhodných ke kombinacím v každém interiéru. Velikosti jsou zastoupené od 190 X 1200 mm až po 205 X 2050 mm. „Navíc v současné době uvádíme na trh novou kolekci Majestic s delšími a širšími prkny, které jistě budou pro naše zákazníky zajímavou volbou a zajištěním exkluzivního vzhledu jejich domova,“ vysvětluje Daniel Čabrada.

Rada odborníka:Ultra dlouhá a široká prkna jsou vyjádřením noblesy, jelikož na masivních kusech nejlépe vynikne surová podstata materiálu. Zároveň i prkna menších rozměrů nabízejí ojedinělý vzhled každé domácnosti.V dnešní době má zákazník výhodu, že na trhu existují nejrůznější formátová provedení, tudíž si konečný výraz své podlahy může každý přizpůsobit svým představám,“ uvádí Daniel Čabrada, obchodní manažer značky Quick-Step pro ČR a SR.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry