Rekonstrukce D1: ode dneška se stavaři vracejí na D1 i některé silnice

"V roce 2015 ŘSD na dálnicích a silnicích I. tříd opravilo 545 km, v roce 2016 celkem 605 km a letos bude opraveno opět více než 600 km těchto státních komunikací," chlubí se na svých stránkách ministerstvo dopravy.

To na jednu stranu znamená méně děravých silnic, na stranu druhou to ovšem řidičům opět přidělá pěkných pár vrásek. Hodně rušno bude jako tradičně na dálnici D1, kde rekonstrukce mezi Velkou Bíteší a Devíti Kříži startuje už ve čtvrtek.

Momentálně je podle dat Ředitelství silnic a dálnic na nejstarší české dálnici rozestavěných celkem sedm úseků. Kromě výše zmíněného ještě úseky Ostředek - Šternov, Psáře - Soutice, Hořice - Koberovice, Jihlava - Velký Beranov, Měřín - Velké Meziříčí a Velké Meziříčí - Lhotka.

Kromě těchto úseků je navíc možné, že silničáři rozkopou dálnici D1 i mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi a také mezi Humpolcem a Větrným Jeníkov. Další opravy a rekonstrukce D1 jsou naplánované na roky 2018 a 2019. Opravovat se budou také úseky dálnic D2 a D5.

Plán modernizace dálnice D1:

Plán modernizace dálnice D1 [pdf]

"Na dálnici D11 začnou v nejbližší době archeologické práce, aby stavba mohla ještě letos pokračovat na nejsložitějších objektech, jako jsou například mosty. Stejný postup je naplánován také na nových úsecích D35," píše ministerstvo dopravy.

Práce budou již brzy pokračovat i na dálnici D3 v úseku Veselí nad Lužnicí – Bošilec a Borek – Úsilné, D11 se konečně protáhne až do Hradce Králové a na D4 budou pokračovat práce na Skalce. Všechny tyto úseky by se měly ještě letos otevřít.

Hojně se letos bude stavět i na silnicích první třídy, které stejně jako dálnice spravuje stát. Pokud vás zajímá, kde se bude letos kopat u vás, stáhněte si mapy s podrobnými vysvětlivkami.

Přehled projektů ŘSD na rok 2017 [pdf]

Přehled oprav a modernizací silnic v režii ŘSD [pdf]



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy