TNBiz (TN.cz)
20.02.2017 08:21:34

POČASÍ: celý týden zataženo, oblačno, déšť, o víkendu ochlazení

Obleva, sluníčko, teplo. V posledních dnech to venku vypadá na časný příchod jara. Oteplovat se bude až do čtvrtka, kdy teplota dosáhne až 12 °C. Slunečno ale nebude, meteorologové čekají spíše déšť. Od pátku se navíc znovu začne ochlazovat.

V pondělí bude oblačno až zataženo, dopoledne místy polojasno. Ojediněle se objeví přeháňky, které mohou být ve vyšších polohách i sněhové. Večer přejdou občasné srážky v trvalejší déšť. Teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

I na úterý předpovídají meteorologové zataženo až oblačno. Znovu bude pršet, na Šumavě trvaleji a vydatněji, v polohách nad 800 metrů zase půjde o srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, nejvyšší denní 6 až 10 °C.

Také ve středu se slunce schová za mraky a většinu území pokryje déšť. Na horách čeká ČHMÚ znovu smíšené nebo sněhové srážky, které by měly být trvalé a intenzivní. Noční teploty klesnou znovu na 6 až 2 °C, denní teploty vystoupají na 7 až 11 °C.

Ve čtvrtek zůstane oblačno až zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Oteplení bude pokračovat i v noci, kdy dosáhnou 7 až 3 °C. Přes den bude nejtepleji z celého týdne, teploměr ukáže 8 až 12 °C.

I v pátek bude obloha potažena dešťovými mraky, pršet bude znovu na většině území. Začne se navíc ochlazovat - v noci ještě teploty klesnou na 6 až 2 °C, během dne vystoupají na 4 až 8 °C.

Ani o víkendu se mraky neroztrhají, zůstane oblačno až zataženo. Pokračovat bude i ochlazování, navíc se k němu přidá sněžení nebo smíšené přeháňky i v nížinách. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní 1 až 6 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty