Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  20.01.2017 17:23:45

Pražská burza ve ztrátě za dnešek i za celý týden, ČEZ -0,5 %

Pražská burza zakončila den v červeném a ve ztrátě je i za celý týden. Index PX dnes neudržel průběžné zisky a v závěru se snížil pouhých 0,02 procenta na 928,53 bodu. Za celý týden burza odepsala 0,2 procenta. Objem obchodů s akciemi byl dnes před závěrečnou aukcí opět podprůměrný na úrovni 0,341 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,633 miliardy . Do červeného burzu stahovaly především utility, banky propad brzdily.

 

Zájem investorů se soustředil především na banku Moneta Money Bank. Nejobchodovanější titul dneška stoupl o 1,12 procenta na 81,40 za akcii a vzdálil se hranici 80 , kterou v posledních dnech testovala. Z bankovních titulů propad brzdila propad pražské burzy také Erste, která stoupla o 0,64 procenta na 770,70 za akcii. VIG a Komerční banka naopak klesly, v prvním případě o 0,92 procenta na 603,20 , v druhém o 0,01 procenta na 884,90 . Telekomunikace O2 ČR vzrostla o 0,56 procetna na 270,0 za akcii.

Akcie ČEZ naopak neudržely dopolední růst a klesly v závěru seance o 0,49 procenta na 426,30 na akcii. Hospodářské noviny napsaly, že skupina chce prodat svou dceřinou společnost na Slovensku, ponechá si jen firemní zákazníky. ČEZ spozději oznámil, že odpojí první blok JE Dukovany.

Philip Morris ztratil 1,02 procenta na 13 161 poté, co Senát ve čtvrtek schválil zákaz kouření v restauracích a dalších veřejných místech. Podle analytiků Patria Finance by tržby tabákového průmyslu v ČR mohly v důsledku tohoto zákona spadnout o 3 – 5 procenta, zatímco produkce společnosti Philip Morris by mohla poklesnout o 1,5 – 2,5 procenta.

Cestu nahoru a dolů má za sebou Kofola. Po čtvrtečním více než 5procentním vzestupu titul dnes při absenci kurzotvorných zpráv o 3,7 procenta klesl a obchodování uzavřel na 390,00 .

Pokud jde o dění v regionu, polská burza naposledy klesala o zhruba 0,3 procenta, rakouský akciový index ATX byl naopak v zisku 0,6 procenta. V zámoří se čeká na inauguraci prezidenta Donalda Trumpa. Americké akciové trhy v dopoledním obchodování rostly, index Dow Jones přidával 0,5 procenta.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688