Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  10.01.2017 17:23:57

Praha close - Burza prohloubila pokles, dolů ji táhly hlavně finance

Pražská burza se dnes do červeného pásma podívala ještě hlouběji. Index PX klesl o 1,03 procenta na 926,08 bodu, a navázal tak pondělní mírnější pokles o 0,2 procenta. V minusu nebo beze změn zakončila dnešní obchodní den drtivá většina pražský blue-chips. Největší aktivita byla na Moneta Money a na ČEZ. Jinak byl ale objem obchodů slabý. Před závěrečnou aukcí vyměnily majitele cenné papíry za 0,205 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,637 miliardy .

Podobně jako v pondělí táhly burzu dolů finanční tituly, dnes v čele s Erste. Rakouský bankovní titul v pražské lince odepsal 1,84 procenta a den zakončil na 778 za akcii. Komerční banka odepsala 1,16 procenta na 885,50 poté, co v pondělí narazila na rezistenci na 900 . Akcie Moneta Money spadly o 0,24 procenta na 81,85 za akcii. Rakouská pojišťovna VIG zakončila den nižší o 1,43 procenta na 593,20 za akcii.

Z významnějších titulů byly dnes jednoznačně v zeleném pouze akcie Fortuny, které přidaly 0,8 procenta na 88,70 za akcii.

Akcie ČEZ ztratily 0,07 procenta na 423,70 . O2ČR odepsala 1,43 procenta na 267,9 . Philip Morris je po poklesu o 0,72 procenta na 13 007 , a tedy blíže hranici 13 000 .

Žádné významnější korporátní zprávy dnes nepřišly. Statistici oznámili, že spotřebitelské ceny se v tuzemsku v prosinci zvýšily meziměsíčně o 0,3 % a meziroční inflace dosáhla 2 %. Zhruba o půl roku dříve se tak česká inflace dostala na cíl ČNB. Zároveň o sedm desetin procentního bodu překonala poslední prognózu centrální banky. „Pokud ČNB dostojí svým prohlášením, doba intervenčního režimu se notně zkracuje,“ uvedl hlavní ekonom ČSOB Petr Dufek.

Akcie v Polsku a v Maďarsku v podvečer rostly, index WIG byl vyšší o 0,7 procenta a maďarský BUX o 0,5 procenta. Rakouský ATX 0,6 procenta ztrácel. Evropské akcie v podvečer stagnovaly, index Euro Stoxx 50 se naposledy obchodoval s minimálními změnami, německý DAX ale přidával zhruba 0,2 procenta. Americké akcie se v dopoledním obchodování v New Yorku po rozpačitém začátku vrátily do zeleného. 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688