Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  06.01.2017 17:24:02

Praha close - Burza načala rok pozitivně, za čtvrtý růst týdne vděčí financím a ČEZu


První novoroční týden byl pro pražskou burzu růstový. Index PX se dnes vzpamatoval ze čtvrteční stagnace a přidal 0,37 procenta na 937,52 bodu. V zeleném tak byl čtyři z prvního pěti obchodních dní roku. Objem obchodů s akciemi byl se svátkem v Polsku a Rakousku slabší, před závěrečnou aukcí činil jenom 0,209 mld. . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,640 mld. .

Dnešek byl ve znamení českých makrodat. Nejnovější statistiky ukázaly, že český průmysl je zpět ve výborné kondici a pád tuzemského stavebnictví zpomaluje. ČNB navíc oznámila, že v listopadu nakoupila v rámci intervencí „jen“ 524 miliónů eur. Za dobu trvání intervenčního režimu už v rámci intervencí musela skoupit na trhu celkem přes 30 mld. eur, aby koruně nedovolila prolomit hranici 27 CZK/EUR. „A je velmi pravděpodobné, že nejde zdaleka o konečnou částku,“ říká hlavní ekonom ČSOB Petr Dufek.

Trh dnes táhly vzhůru finanční tituly. Největší nárůst nastal na Komerční bance, přidala 0,94 procenta na 899,90 za akcii. Erste rostla o 0,34 procenta na 794 za akcii a Moneta Money Bank o 0,49 procenta na 82,80 za akcii. Hvězdou týdne je ovšem rakouská pojišťovna VIG, která rostla bez zaváhání celý týden. Ten dnes završila růstem o 0,41 procenta na 611,20 za akcii.

Naopak ČEZ předešlé čtyři dny ztrácel a vzpamatoval se až dnes. Titul přidal 0,14 procenta na 420,60 za akcii. Unipetrol byl dnes v zeleném druhý den za sebou, stoupl o 0,5 procenta a zakončil den na 182,5 za akcii.

Pegas Nonwovens smazal část počátečních zisků poté, co v úvodu obchodování přidával zhruba 1,6 procenta. Firma ve čtvrtek po zavření pražské burzy oznámila, že chystá stažení akcií z Varšavy kvůli velmi nízkému objemu tam realizovaných obchodů a podává nabídku na odkup těchto akcií. Dnešní obchodování titul zakončil na 768,60 za akcii, což představuje přírůstek o 0,46 procenta. 

Akcie O2ČR klesaly o 0,22 procenta na 270,40 za akcii. Propad ve stejném rozsahu nastal i na Philip Morris, týden končí na 13 301 za akcii.

Finanční trhy v Polsku, Rakousku a na Slovensku zůstaly dnes kvůli svátku zavřené. Maďarský index BUX naposledy přidával 0,2 procenta a německé akcie přešlapovaly na místě. Americké burzy po zveřejnění prosincových smíšených dat z trhu práce spíše rostly, výjimkou byl Dow Jones , který se dostal pod 19 900 bodů, a tedy dále od další „kulaté“ pěticiferné mety. 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688