Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  29.12.2016 06:00:43

160 milionů za nové rejstříky chce utratit Spravedlnost

Ministerstvo spravedlnosti hledá provozovatele Informačního systému veřejných rejstříků. Před Vánoci vyvěsilo informace o tendru na internet. Hodlá zaplatit 136 milionů korun bez DPH (164.560.000 s DPH).

Asi největší otevřené výběrové řízení v posledním měsíci tohoto roku vypsalo Ministerstvo spravedlnosti ČR. Hodlá najít provozovatele informačního systému veřejných rejstříků (ISVR) a zaplatí za to 136 milionů korun bez DPH. Přitom jde o jeden z velmi problematických článků informačních systémů veřejné správy. Podle některých informací jde ale jen o část složitého systému vzájemně provázaných počítačových databází.

Informace o veřejné zakázce se ve Věstníku veřejných zakázek objevila den před Štědrým dnem. Podrobnosti k zakázce se nepodařilo získat, jelikož náměstek ministra i ředitel IT jsou na dovolené a budou po Novém roce.

ISVR je procesně orientovaný evidenční informační systém pro rejstříkové soudy a notářské kanceláře s modulem pro veřejnost a dalšími funkcemi, mezi které patří reporty, zasílání pravidelných exportů vybraným orgánům veřejné moci (ministerstvo financí, ministerstvo průmyslu), apod. V roce 2014 poté, co se ministerstvo rozhodlo jej trochu zmodernizovat za asi 33 milionů korun, nebyl schopen vybraný dodavatel zajistit funkčnost systému, který při větším náporu kolaboval. Sesterský server Česká justice o problému psal 4. října 2014 v textu Problémy s rejstříkem trvají, dle dodavatele ministerstvo zaspalo.

Tehdejší ministryně Helena Válková proklamovala, že bude po dodavateli chtít pro ministerstvo velké odškodné (mluvilo se o 447 milionech korun). |Protikorupční policie, která se případem zabývala na základě anonymního udání (čtěte v textu České justice  Policie prověřuje způsob odškodnění za nefunkčnost obchodního rejstříku), však naznala, že ministr Pelikán, který byl označen za viníka škody značného rozsahu, se ničeho nedopustil (více v textu Policie: Pelikán se při dohodě s Corpus Solutions ničeho nedopustil). 

Všichni zájemci o účast na veřejné zakázce se mohou od 3. ledna dohodnout s pověřenou zaměstnankyní ministerstva a prohlédnout si „střeva“ systému. „Prohlídka místa plnění veřejné zakázky bude možná od 3.1.2017 do konce lhůty pro podání nabídek. Na adrese sídla zadavatele Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2 bude za recepcí v kanceláři 106 k dispozici přístup ke všem zdrojovým kódům systému ISVR včetně přístupu do testovací verze, kde si lze ověřit funkcionalitu, uživatelské prostředí a rozsah tohoto systému. Dále bude k dispozici k nahlédnutí kompletní provozní dokumentace včetně vlastní dokumentace ze skutečného provedení nasazení prostředí ISVR ze zpřístupněných zdrojových kódů až do plně funkčního systému a nahlédnutí do kompletní Interní dokumentace zadavatele aplikovatelné na plnění předmětu veřejné zakázky,“ uvádí se v zadávací dokumentaci.

Jiří Reichl

O tématu jsme psali:

 Policie: Pelikán se při dohodě s Corpus Solutions ničeho nedopustil

Policie prověřuje způsob odškodnění za nefunkčnost obchodního rejstříku

Vnitro letos schválilo velké IT projekty za 19 miliard

Problémy s rejstříkem trvají, dle dodavatele ministerstvo zaspalo

 

 

 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688