Patria (Patria Finance)
Investice  |  14.12.2016 17:09:15

Praha close - Trh poprvé po čtyřech dnech v červeném, KB -2,2 procenta

Index PX neudržel zisky z počátku obchodování a uzavřel středeční obchodování poklesem o 0,89 procenta na 903,02 b. V červeném se tak ocitl poprvé po čtyřech růstových dnech za sebou. Trh stahovaly hlavně finanční tituly v čele s Komerční bankou. Objem obchodování byl po úterní spíše klidnější seanci nadprůměrný. Před závěrečnou aukcí se zobchodovaly papíry v objemu 0,787 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,644 miliardy .

Finanční sektor mířil dolů. Komerční banka, nejobchodovanější titul dneška, uzavřela den se ztrátou 2,23 procenta na 877,10 za jednu. Ztrácely i papíry rakouských finančních titulů obchodovaných v Praze. Erste odepsala 1,58 procenta na 752,40 za akcii, její rakouská kolegyně Vienna Insurance Group klesla o 1,77 procenta na 550,20 za akcii. Dolů mířil i evropský bankovní sektor, index Euro Stoxx 600 Banks odepisoval v době pražského závěru zhruba 0,56 procenta. Sestupnému trendu naopak v Praze vzdorovala Moneta Money Bank, která navázala na úterní rally a přidala v závěru 1,25 procenta na 81 za akcii.

Dolů trh táhly také utility. ČEZ ztratil 1,17 procenta na 413,70 za kus. Unipetrol stoupl o 0,2 procenta na 179,35 za kus poté, co firma v úterý večer oznámila, že podepsala s polskou PKN Orlen dodatek ke smlouvě na dodávky ruské ropy ropovodem Družba od ruské Tatněfti.

Ze světlých výjimek dneška je možné zmínit telekomunikace. Akcie O2ČR se dopoledne vyhouply na téměř osmiměsíční maxima a krátce se dotkly úrovně 247Kč. Nedaleko ní zůstaly i na konci obchodního dne, který uzavřely vyšší o 2,28 % na 246,50 za akcii. Obdobně akcie mediální skupiny CETV rostly dopoledne o 2 procenta na nejvyšší hodnoty od dubna. Tyto zisky sice neudržely, den nicméně uzavřely vyšší o 1,45 procenta na 70 za akcii.

Regionální burzy k večeru rostly, polský akciový index WIG 20 přidával 0,7 procenta a maďarský BUX 1,5 procenta. Evropské akciové trhy i zámořské burzy mířily dolů. Večer se čeká na důležité zprávy z amerického Fedu, na což by Wall Street ještě mohla reagovat.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688