Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.10.2016 00:58:47

20. října: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

  Americké akcie ve čtvrtek oslabily, a to zejména kvůli telekomunikačnímu sektoru. Pokles akciového trhu však zmínily dobré výsledky vydavatele kreditních karet American Express. Na devizovém trhu se dolar vyšplhal až na sedmiměsíční maximum vůči koši ostatních hlavních světových měn. Po konci obchodování se výsledky za uplynulé čtvrtletí pochlubil mimo jiné Microsoft.

Index Dow odepsal 0,22 % a uzavřel na 18 162,35 bodu, širší index S&P 500 klesl o 0,14 % a obchodování zakončil na 2 141,34 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,09 % na 5 241,83 bodu. Index volatility VIX spadl o 4,58 % na 13,75 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o jeden bazický bod na 1,756 %. Dařilo se především sektoru zdravotní péče.

Americké akcie (20. října 2016)
Americké akcie (20. října 2016)Zdroj: Google

Akcie telekomunikačních společností zamířily dolů kvůli slabým výsledkům největšího amerického mobilního operátora Verizon Communications (-2,46 %). Čtvrtletní tržby firmy zaostaly za odhady analytiků a očekávání nesplnil ani růst počtu klientů.

Posílily naopak akcie společnosti American Express (+9,03 %), protože firma vykázala překvapivě příznivé čtvrtletní výsledky a zlepšila svůj celoroční výhled.

Americké akcie (20. října 2016)
Americké akcie (20. října 2016)Zdroj: Finviz

Po konci čtvrteční obchodní seance na trh hospodářské výsledky poslaly mimo jiné společnosti PayPal, Microsoft, Advanced Micro Devices a Schlumberger.

Softwarová společnost Microsoft (v řádném obchodování -0,49 %) zaznamenala v prvním fiskálním čtvrtletí oproti očekávání vyšší tržby i zisk, a to zejména díky divizi Intelligent Cloud. Příjmy činily 20,5 miliardy dolarů a čistý zisk 4,7 miliardy dolarů. Cena akcií firmy se v poobchodní fázi zvyšovala o více než pět procent.

Příjmy divize Intelligent Cloud, kam spadají servery a služby jako Windows Server a Azure, se zvýšily o 8,3 % na 6,4 miliardy USD, což rovněž předčilo očekávání analytiků. V těchto službách je Microsoft na druhém místě na světě za společností Amazon.com. Obě společnosti soupeří s konkurenty Google, IBM a Oracle.

V divizi softwaru Windows a mobilů se příjmy Microsoftu snížily o 1,8 % na 9,3 miliardy USD. Podle analytické společnosti IDC se celosvětově prodeje počítačů v minulém čtvrtletí snížily o 3,9 %.

Hlavní čtvrteční události na amerických trzích:

  • Všechny nové automobily od amerického výrobce elektrických vozů Tesla Motors budou vybaveny soustavou technických zařízení, která po přidání softwaru umožní jízdu bez zásahu řidiče. Řekl to šéf automobilky Elon Musk. Tesla usiluje o to, aby z mnoha konkurentů byla první, která bude mít na silnicích samořízené vozy, až je bude možné běžně používat.
  • Ani třetí a poslední debata amerických prezidentských kandidátů Donalda Trumpa a Hillary Clintonové se neobešla bez vzájemného obviňování. Clintonová svého republikánského soka jako případného prezidenta přirovnala k možné loutce ruské hlavy státu Vladimira Putina. Trump zase demokratickou rivalku obvinil z toho, že chce otevřít americké hranice přistěhovalcům.
  • Index aktivity ve zpracovatelském sektoru filadelfského Fedu dosáhl v říjnu hodnoty 9,7 bodu. Je to znatelný pokles ze srpnových 12,8 bodu, ale méně výrazný propad, než jaký očekávali analytici (5,3 bodu).
  • V týdnu do 15. října si novou žádost o podporu v nezaměstnanosti podalo 260 tisíc Američanů. Poté, co jich tak v předcházejícím týdnu učinilo 247 tisíc (revidováno ze 246 tisíc), se očekávalo 250 tisíc nových žádostí. Počet pokračujících žádostí se v týdnu do 8. října zvýšil na 2,057 milionu z 2,05 milionu v předchozím týdnu.

Výsledková sezóna:

 Pokračování shrnutí čtvrtečního obchodování najdete na Investičním webu.

Akcie & dluhopisy: Nikdy neříkej nikdy, když jde o peníze!Akcie & dluhopisy: Nikdy neříkej nikdy, když jde o peníze!

Když někdo na finančních trzích řekne, že se něco nikdy nestane, můžete si být jisti, že se to stane. A stane se to brzy, bude to hodně špatné a bude to bolet. Jen to, že se něco nestalo v minulosti, ještě neznamená, že se to nemůže stát kdykoli v budoucnu. Nakonec i Slunce jednou nevyjde. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688