Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Pojištění  |  19.10.2016 15:04:19REKLAMA

Co všechno kryje pojištění ke kreditce?

Být pojištěný při cestování do zahraniční je základ. Takové pojištění vám kryje případné náklady na lékařské ošetření, které vás mohou finančně hodně bolet. Většina lidí nějaké základní pojištění vlastní, ať už v rámci platební karty nebo si sjednává jednorázové na konkrétní cestu, ale ne každý řeší, zda je takové pojištění dostatečné.

To se samozřejmě ukáže jako chyba, až když je pozdě a potřebujete pomoc. Pokud si cestovní pojištění uzavíráte zodpovědně před každou cestou, určitě si pečlivě vybíráte i jeho rozsah. Pokud ale patříte do skupiny lidí, kteří pojistku neřeší, protože ji mají v rámci platební karty, měli byste si zkontrolovat její nastavení.

U pojištění k platební kartě bývá většinou problém, že dostatečně nekryje všechna rizika, která jsou potřeba nebo sjednaná výše limitů plnění prostě nestačí. U některých typů tohoto pojištění můžete narazit také na spoluúčast v řádech tisíců korun.

Jistě také záleží na tom, jakou kartu používáte, ale v rámci běžných platebních karet může být pojištění v poměrně osekané podobě. Například bez pojištění odpovědnosti za škodu nebo s nízkým limitem léčebných výloh, které jsou podstatou cestovního pojištění.

Mějte na vědomí, že mít pojistku a být dobře pojištěn je rozdíl. Podmínky cestovního pojištění k platebním kartám se liší také podle toho, která banka Vám ho poskytla. Každá banka spolupracuje s jinou pojišťovnou, která službu pojištění zastřešuje a liší se i jednotlivé balíčky.

Dejte pozor na maximální délku pobytu v zahraničí, po kterou jste krytí. Při překročení této doby pojištění automaticky přestává platit. Tento typ cestovního pojištění je zpravidla vázán na konkrétní platební kartu a kryje jejího držitele, případně příbuzné. Platnost pojištění většinou odpovídá platnosti karty a obnovuje se automaticky společně s kartou.

Rozsah cestovního pojištění by měl vždy odpovídat charakteru cesty. Ujistěte se, že rozsah pojištění a výše limitů pojistného plnění odpovídají tomu, za jakým účelem a kam cestujete. Na jednodenní pracovní cestu do Německa jistě stačí základní rozsah s léčebnými výlohami minimálně 1 mil. Kč a pojištěním odpovědnosti.

Na 14ti-denní aktivní dovolenou v horách je vhodnější výrazně vyšší limit léčebných výloh ve výši minimálně 5 až 10 mil. Kč a pojištění odpovědnosti, úrazu.

Cestovní pojištění si dnes můžete sjednat kdykoli na vašem počítači nebo i na letišti před odletem, máte-li mobil s přístupem na internet a možnost platit kartou. Nejen že ušetříte čas, ale ještě si vyberete pojištění na míru.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688