Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  13.10.2016 22:08:58

Bankovní sektor vylekal Wall Street


Den před reportem výsledků obřích bank JPMorgan a Citigroup trhy zažívaly krušné chvilky. Po bídných číslech Alcoy a Honeywellu se s nervozitou očekávají systémové finanční instituce. Náladě nepomohly ani horší makroekonomická data z Číny. Americké indexy začínaly seanci v červených číslech, když se ztráty dále prohlubovaly pod 1 procentní propad. V pozdějších obchodních hodinách ale přišel odraz a barometry se vrátily těsně pod včerejší úrovně.
Finanční tituly v čele s Deutsche Bank a Wells Fargo denně plní titulní stránky novin a zpravodajských serverů, tak se není čemu divit, že jsou trhy náležitě neposedné. Banky, jako segment indexu S&P 500, jsou pro letošní rok zatím 1 procento v mínusu, v porovnání se čtyřprocentním růstem celého S&P 500. ETF SPDR Financial Select Sector, trackující vybrané bankovní tituly, v tomto roce zaznamenává odliv aktiv ve výši 6 mld. USD. Jedná se o nejhorší sektor ze všech.
Dnešek byl poměrně chudý den na makroekonomické údaje, jako každý čtvrtek jsme ale byli obeznámeni, kolik lidí šlo v USA v minulém týdnu žádat o podporu. Očekávalo se 252 tis. nových uchazečů, pro podporu v nezaměnstnanosti si nakonec přišlo 246 tis. Ceny dováženého zboží v září rostly o 0,2 %, když se čekal růst o 0,3 %.

Index Dow Jones Industrial Average po děsivém startu zvládl dnešní finální hodnotu dovézt do relativně bezpečného pásma. DJ finišoval na úrovni 18100 bodů, jednalo se ztrátu 2 desetiny procenta oproti včerejší závěrečné hodnotě. Širší S&P 500 chvílema vypadal, že se láme přes 100 denní klouzavý průměr (2140 b.) a směřuje k 200 dennímu (2068 b.), v poslední hodině se ale dokázal znovu přiblížit dříve jmenovanému (2132 bodů, -0,3 %). Technologickému Nasdaqu se návrat k červené nule nepodařil, když inidex odepsal 6 desetin a končí na 5213 bodech.

Měnový pár EURUSD svým pohybem dnes musel dělat radost investorům preferujícím technickou analýzu. Denní minima pár našel na hranici první podpory (1,0986), k 22. hodině se vracel směrem k pivotu (1,1053), který jej v dalším růstu zastavil. Po zvěřejnění stavu zásob ropy, benzínu a destilátů si barel ropy WTI hledal cenu blízko denních minim (49,50 USD), následně ale změnil směr a dnešní settlement se uskutenčníl na cenovce 50,44 (+0,5 %). Samotné stavy zásob byly spíše smíšené až negativní z pohledu dalšího růstu ceny komodity.


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688