TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.10.2016 09:18:39

Babiš o sobě: Jsem čistotná urputná panna a mám rád zvířata


Andrej Babiš bývá na Čapím hnízdě rád. Tvrdí, že po vypuknutí skandálu kolem dotací na Čapí hnízdo podstatně přibylo návštěvníků. "Jednoznačně jich přibylo. To byla reklama za pár set milionů. Ale ono je to stále ztrátový," tvrdí Andrej Babiš.

Přesto si prý Babiš každou návštěvu Čapího hnízda, kterých je ale velmi málo, náležitě užívá. "Já určitě mám rád zvířata, protože zvířata nelžou, nekradou. Nejsou v politice a jsou upřímná," usmívá se Babiš. Kromě svých tří psů speciálně miluje lemury a při jejich krmení si stěžuje, že na podobnou zábavu nemá vůbec čas. Pracovat totiž začíná už v půl páté ráno.

Teď pracuju extrémně. Tolik, co pracuju teď, jsem nikdy nepracoval. Teď pracuju skutečně sedm dní v týdnu a pracuju de facto stále. To znamená, že když spím pět hodin, tak pracuju někdy i 18, 19 hodin. Samozřejmě za ten čas, co jsem v politice, vidím ten rozdíl, že občas polarizuju lidi. Některý jsou i nepřátelský, ale některý mě vyloženě i zbožňujou. Nevím teda proč, teďka se mi stalo včera, mě políbily dvě dámy," řekl TV Nova Babiš.

Babišova přítelkyně se prý ale nemusí bát: "Tak to včera byla jedna jeptiška v nemocnici a jedna starší paní, ale občas i mladé." Potíž je spíše s ministrovými dětmi. Nemá na ně čas, vídají se mnohem méně a dopadají na ně i efekty toho, že Babiše zná v zemi každý. "Samozřejmě, na začátku to bylo špatné, teď si ty děti na to zvykly, není to dobře, já vím, že je to chyba. Dcera to špatně snáší, ani nechce nikde vystupovat ani na veřejnosti. Syn je spíš po mámě, takže on je takový společenský. Tak jemu to nevadí. Není to dobře, já to tak podvědomě cítím. Dělám si výčitky vůči nim, ale snad to někdy pochopí nebo mi možná i odpustí," doufá Babiš.

Na politiku ale Babiš evidentně nedokáže zapomenout ani ve své zoo. "Víte, proč máme surikaty? Když jsme viděli vždycky tiskovku ČSSD, jak oni tam stojí vedle sebe, nevím kolik jich je, deset nebo kolik, tak říkám, že tam stojí jako ty surikaty. Ale já mám rád surikaty. I v ČSSD je spousta slušných lidí, které mám rád," pokračuje ministr. "Mám rád Jandáka, s tím je strašná sranda. paní Benešovou mám rád. Ale to bude pro ně polibek smrti."

Předpověď kartářky, že v politice vydrží jen dva roky, se Babišovi nevyplnila, věří ale na astrologii a horoskopy. "Jsem čistotná urputná Panna, která dokonce má horolezecký gen. To jsem si nechal změřit, takže jsem velmi vytrvalý a urputný," překvapuje Babiš, aniž by vysvětlil, jak kartářka nebo astrolog ověřují jeho geny.

Pevnou vůli si prý potvrdil i letos v létě, kdy díky dietě sestavené podle rozboru krve zhubnul 10 kilo. "Chtěl bych to nějak udržet, tu váhu. Protože pak člověk trpí, když to shazuje. Miluju švýcarskou čokoládu Sprüngli, ale dával jsem si burčák. Miluju větrníky, rakvičky v bufetu ve Sněmovně bez DPH. DPH už budou platit, protože to nějak zapomněli dopočítat," skáče z tématu na téma.

Jaká má Andrej Babiš přání? Vcelku skromná: "Chtěl bych spát osm hodin denně, bez budíku, přečíst si v klidu noviny. Až já nebudu tak aktivní, až si to hnutí najde nějakého nového předsedu a já budu ten čestný předseda a budu jim pomáhat. Ale já do penze nikdy nemůžu jít, to je vyloučeno, na to mám úplně jiné predispozice. Na to mám moc energie a nedokážu to."

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688