SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  30.09.2016 10:41:10

Na trhu chybí 30 000 IT specialistů, firmy loví už i na středních školách výpočetní techniky

S nedostatkem IT specialistů volí firmy často cestu jejich přetahování mezi sebou s výhodnějšími platovými podmínkami, případně cestu jejich výchovy od počátečních juniorských pozic. Mezi to spadá také jejich aktivní spolupráce již se školami zaměřujícími se na technickou a IT profilaci studentů. Současně platí, že ze svých nároků na vysokoškolské vzdělání firmy slevily.

„Spolupracujeme dnes s řadou firem, které žádají IT specialisty a nabízejí našim studentům okamžité uplatnění v oboru, jaký studují,“ potvrzuje tento trend Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT). Firmy však neslevují z kvalitního vzdělání, každý student, který se v budoucnu tímto atraktivním oborem chce zabývat, se kromě širokého základu a obecných znalostí musí pečlivě naučit i odbornost,“ dodává Martin Vodička.

Dlouhodobá poptávka po IT specialistech je dána rozvojem trhu, kdy se stále více uplatňují informační technologie, nárůstem počtu nových investorů, ale také rozšiřování kapacit stávajících firem. Zejména pro studenty se zájmem o počítače či grafiku tak jde o ideální volbu, neboť se nemusí bát ve velkém časovém horizontu o své uplatnění, naopak jde o lukrativní obory, kdy si často vybírají zájemci pozice a nikoliv daná pozice kandidáta, a pozice jsou honorovány velmi dobře.

„Jakožto dlouholetý zaměstnavatel v oboru IT a telekomunikací sledujeme rostoucí kvalitu uchazečů z řad čerstvých absolventů českých středních i vysokých škol,” říká Martina Setunská ze společnosti Dial Telecom, významného českého dodavatele datových a hlasových služeb, který rovněž vyhledává na trhu práce kvalitní pracovníky a potýká se se stejnými problémy, jako ostatní české firmy.

Nabízené platy od 40 tisíc, nezřídka 80 až 100 tisíc
Vysoká poptávka spojená s IT kvalifikací v tomto sektoru často zaručuje až o 20 % vyšší mzdy. Už po krátkém zapracování je pak mzda IT speciality navyšována. Programátoři s pětiletou praxí, např. se zkušenostmi v C# nebo JAVA, případně C/C++ pak mohou získat i 100 tisíc korun. Téměř o stejné peníze si pak může říct Správce sítě, který zodpovídá za údržbu podnikové sítě, včetně propojení k internetu a správy intranetu, nebo také grafičtí návrháři zkušení např. v Autodesku.

IT obor mezi nejžádanějšími na trhu

Desetitisíce inzerovaných i jinak poptávaných pozic tak řadí informační technologie mezi nejžádanější na českém trhu. Podobně na tom jsou jen specialisté v oborech strojírenství, elektroniky, online marketingu a PR, obchodu a logistiky. Díky vývoji trhu a jednotlivých oborů se odhaduje, že i přes reakci školství na trh se situace nezmění nejméně dalších deset let.

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688