Sochy v pražských ulicích: ještě tento víkend

Díla umělců z Čech, Itálie, Japonska, Rakouska i Mexika zdobila po dobu čtyř měsíců pražské ulice, náměstí a další veřejná prostranství díky festivalu Sculpture Line. Sochařská linka se pro letošní rok uzavírá v neděli 2. října a na objevnou trasu za uměním, která nabízí monumentální i originální sochy a instalace, se mohou zájemci vydat poslední dny.

Sochy v Praze v ulicích

Jen do neděle čekají na návštěvníky Vojanových sadů v jezírku Nohy z vody sochaře Kurta Gebauera. U Bobové dráhy na Proseku se od mladého českého umělce Jakuba Flejšara ještě pár dní bude tyčit obří kovová Cvičící figura, která se na pár týdnu v rámci festivalu přesunula do olympijského parku na Lipně. Medvěd Ondřeje Bílka v pátek ukončí svou stráž před Tančícím domem. Linka poslední dny vede i k dvoumetrovému ocelovému Meteoritu italského umělce Riccarda Cordera v Baarově parku v Michli či sedmimetrovému Otazníku na hladině Vltavy od japonského tvůrce Jun''ichiro Ishii. O víkendu již nebudou možné jen zastávky v Ungeltu a Piazzetě Národního divadla. “Naším cílem je nejen oživovat veřejný prostor, ale představovat co nejširší veřejnosti talentované české umělce po boku výrazných jmen ze zahraničí. Pevně věřím, že některá díla naleznou stejně jako v loňském roce své stále místo v pražských ulicích,” říká Ondřej Škarka, ředitel festival Sculpture Line.


Festival Sculpture Line se letos mimo jiné zapojil do projektu Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Podrobné informace včetně mapy, anotace jednotlivých soch i přehledu autorů jsou k dispozici na www.sculptureline.cz. 

 

SCULPTURE LINE

Sochařský festival v ulicích Prahy

Praha 1. 6. - 30. 9. 2016

Umělecký ředitel: Prof. ak. sochař Michal  Gabriel

Kurátor výstavy: PhDr. MgA. Josef Záruba–Pfefferman, PhD.

Umělečtí koordinátoři: Helena Fenclová a Michal Trpák





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy