Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  28.09.2016 00:05:14

27. září: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akcie v úterý zaznamenaly solidní nárůst. Wall Street podpořil pocit řady investorů, že první televizní debatě prezidentských kandidátů dominovala demokratka Hillary Clintonová. Akciím ale pomohl také silný růst spotřebitelské důvěry v USA.

Dow zpevnil o 0,74 % na 18 228,30 bodu, širší S&P 500 stoupl o 0,64 % na 2 159,93 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite uzavřel se ziskem 0,92 % na 5 305,71 bodu. Index volatility VIX po pondělním prudkém růstu v úterý spadl o 9,66 % na 13,10 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o dva a půl bazického bodu na 1,558 %.

Z hlavních sektorů nejvíce zpevnily technologické odvětví a sektor necyklického spotřebního zboží. Nedařilo se naopak energetickému sektoru a odvětví veřejných služeb.

Americké akcie (27. září 2016)
Americké akcie (27. září 2016)

Náladu investorů podpořil převládající dojem, že v televizní debatě prezidentských kandidátů měla navrch Hillary Clintonová nad republikánem Donaldem Trumpem. Clintonová je pro investory symbolem statu quo, kdežto vítězství Trumpa v listopadových volbách by znamenalo pro trhy zvýšenou nejistotu.

Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech vzrostla v září na nejvyšší úroveň za devět let. Údaje tak naznačily, že největší světová ekonomika by po dlouhém útlumu mohla v letním čtvrtletí ožít.

V indexu Dow nejvýrazněji zdražily akcie softwarové firmy Microsoft (+1,85 %), počítačového obra IBM (+1,81 %) a výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike (+1,73 %). Pod nulou skončily pouze akcie zábavní a mediální společnosti Walt Disney (-0,26 %).

Společnost Nike po konci úterního obchodování zveřejnila své hospodářské výsledky. Firma oznámila, že ve svém prvním finančním čtvrtletí dosáhla zisku 73 centů na akcii a tržeb 9,06 miliardy USD. Trh čekal, že Nike vykáže zisk na akcii 56 centů a tržby 8,86 miliardy USD. Investory ale zklamal slabý růst objednávek pro období od letošního září do ledna 2017. Hodnota objednávek se zvýšila meziročně pouze o 5 % na 12,3 miliardy USD, hodnota zásob stoupla k 31. srpnu proti loňskému roku o 11 % na 4,9 miliardy USD. V after-marketu akcie Nike odepisovaly téměř pět procent.

Hlavní úterní události na amerických trzích:

Výsledková sezóna:

  • Výsledky Nike za 1QFY2017: Zisk na akcii 0,73 USD (odhad: 0,56 USD), tržby 9,06 miliardy USD (odhad: 8,86 miliardy USD). Investory zklamal slabý růst objednávek pro období od letošního září do ledna 2017 (+5 % na 12,3 miliardy USD). Akcie v úterním after-marketu -5 %.

Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

Nákupy při poklesech? Správná strategie!Nákupy při poklesech? Správná strategie!

Mnoho ekonomů a analytiků má tendenci přisuzovat všechny dobré výsledky na akciových trzích působení centrálních bank a jejich extrémně uvolněné monetární politice. Zní to hezky a sofistikovaně, často ale zkrátka nemají pravdu. Někdy stačí trocha studia historie, aby se pravda vybarvila jinak.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688