Patria (Patria Finance)
Investice  |  23.09.2016 15:11:48

ETF fondům v Americe nejvíce věří lidé mezi 18 a 35 lety


Až 36 % veškerých portfoliových investic v USA u tzv. generace „dětí milénia“ představují investice do ETF fondů. Říká to alespoň průzkum amerického nezávislého výzkumného střediska Pew Research Center, který citoval deník Wall Street Journal. Děti milénia, také označované jako „generace Y“ nebo v angličtině jako „millenials“, jsou generací narozenou mezi začátkem osmdesátých a první polovinou devadesátých let. Pew Research Center tuto generaci definoval jako všechny, kterým v roce 2015 bylo mezi 18 a 35 letyETF fondy jsou obchodovatelné pasivní fondy sledující akciové indexy nebo jednotlivá odvětví. V posledních letech zažívají boom.

A přestože děti milénia letos do ETF investovaly o 5 % méně, než minulý rok, generace Y má v investicích do ETF stále náskok před ostatními generacemi, u kterých investice do ETF fondů představují jen 23 % celkových investic. Dvě třetiny dotazovaných dětí milénia navíc v průzkumu brokerské společnosti Charles Schwab uvedly, že v příštím roce hodlají do ETF investovat ještě více peněz. Pro Wall Street to jsou zajímavá čísla, hlavně vzhledem k tomu, že tato generace jednou podle odhadů zdědí 30 bilionů dolarů.

Podle vyjádření šéfa výzkumu Nasdaq Global Indexes Dava Gedeona pro WSJ děti milénia na ETF produktech přitahuje možnost investovat do různých odvětví namísto to jednotlivých akcií. ETF tak lépe rozprostírají riziko a zároveň jsou na ozdíl od klasických podílových fondů obchodovatelné stejným způsobem, jako akcie. To generaci, která podle deníku WSJ raději obchoduje přes aplikace v chytrých telefonech, než aby se setkávala osobně s makléři, vyhovuje.

Zajímavostí je, že na konci minulého roku koneckonců přišel americký poskytovatel ETF fondů Global X s ETF fondem zaměřeným přímo na tuto děti milénia. Produkt jim umožňuje investovat do aktiv společností, ke kterým má tato generace největší pouto – tedy do sociálních sítí, technologií, lifestylu a módních značek. Server Bloomberg to tenkrát sarkasticky komentoval slovy, že děti milénia mají konečně příležitost investovat do „toho, co mají nejraději – do sebe samotných.“

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688