Zákaz zahradních oslav: starostové odsuzují návrh zakázat zahradní oslavy

TNBiz, 14.8.2016

Těm, kteří ho nebudou mít, ale hrozí vysoká pokuta ve správním řízení. Oslavy na zahradách, zahrádkách a terasách od října po desáté večer zřejmě neuvidíme. Ministerstvo vnitra totiž novelizovalo zákon o přestupcích a chce, aby obce a města všechny venkovní akce po desáté hodině zahrnuly předem do vyhlášky.

"Vzhledem k tomu, že vyhlášku schvaluje zastupitelstvo, a zastupitelstvo se schází jednou za tři měsíce, máme povinnost čtyřikrát do roka, tak si to úplně nedovedu představit," zlobí se starostka Tymákova Martina Schwarzová.

Obecně závaznou vyhlášku některé obce nebo města vydávají jen jednou ročně. A lidé pak budou muset oslavy hlásit třeba i rok dopředu. Což je například u oslavy narození dítěte nebo výhry fotbalového klubu prakticky nemožné.

Jestli budou lidé muset před plánovanou oslavou vyplňovat složitá lejstra, nebo jestli bude stačit na úřadě nahlásit pouze datum jejího konání, zatím není jasné. Starostové totiž sami netuší, jak bude žádost o výjimku vypadat.

Pokud oslavu pořadatel nenahlásí, za rušení nočního klidu mu hrozí až pětitisícová pokuta. A dokonce i zákaz pobytu v obci.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky