Ovocný cheesecake

Ochutnejte nejlepší ovocný cheesecake tohoto léta!
 Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Ingredience na 12 porcí:
200 g sušenek FIBROKI
75 g másla
500 g tvarohu nebo sýra Philadelphia
250 g ricotty
3 lžíce třtinového cukru
2 vejce
1 žloutek
kůra a šťáva z pomeranče
sezónní ovoce (jahody, maliny, borůvky, meruňky…)

Postup:
Sušenky rozdrťte válečkem a spojte s máslem, vzniklou hmotu rozetřete na dno dortové formy, kterou vyložíte pečícím papírem. V misce smíchejte tvaroh, ricottu, cukr a vejce s kůrou a pomerančovou šťávou. Nejprve dejte do trouby na 10 minut při teplotě 160 C zapéct sušenky s máslem. Vyndejte a zalejte náplní. Dejte péct při teplotě 160 C na cca 30 minut. Kraje by se měly začít odchlipovat, ale střed by měl zůstat vláčný. Po upečení nechte pozvolna vychladnout v pootevřené troubě a pak minimálně na 3 hodiny dejte vychladit do ledničky.

Tip: Cheesecake zůstane krásně vláčný a jeho povrch nepopraská, když pod dortovou formu do trouby dáte pekáček s vodou tak, aby se dotýkal dna formy.

Výživové hodnoty na 1 porci: 121 kcal 
Bílkoviny: 22 %
Sacharidy: 46 %
Tuky: 32 %

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření