Počasí s bouřkami a teplotami až 30 °C, takový bude tento týden

TNBiz, 25.7.2016

Český hydrometeorologický ústav varuje před intenzivními bouřkami, které potrápí Česko v následujících dnech. Výstraha platí zatím od pondělních 13:00 až do úterních 22:00 na celém území, odborníci ji ale mohou ještě upravit. Od středy by pak mělo srážek ubývat.

V pondělí ráno snižovaly viditelnost mlhy, místy i pod 100 metrů. Postupně se mlhy rozpustí, během dne bude ale oblačno až zataženo. Na většině území se objeví přeháňky a bouřky, srážek bude postupně ubývat. Teploty vystoupí na 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C.

I na úterý předpovídají meteorologové oblačno až polojasno, ráno se mohou objevit mlhy. Většinu Česka znovu potrápí bouřky, ojediněle intenzivní. Noční teploty klesnou k 19 až 15 °C, přes den dosáhnou 24 až 28 °C, na Moravě místy až 30 °C.

Ve středu bude opět oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Mohou se znovu objevit přeháňky, které zejména na Moravě přejdou v bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, přes den vyšplhá rtuť teploměru na 24 až 28 °C, na jihovýchodě Moravy až 30 °C.

I ve čtvrtek by mělo být oblačno až polojasno. Místy bude znovu pršet, bouřky a srážky už by ale neměly být tak intenzivní. Teploty v noci klesnou k 18 až 14 °C, během dne můžeme čekat znovu 24 až 28 °C.

V pátek čekají odborníci polojasno až skoro jasno, ráno se znovu mohou objevit mlhy. Při zvětšené oblačnosti zasáhnou část území ojediněle i přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní 25 až 29 °C.

I o víkendu se můžeme těšit na teplé a převážně slunečné počasí. Bude polojasno až oblačno, teploty vyšplhají na 24 až 28 °C, místy i ke 30 °C. Místy se znovu mohou objevit přeháňky nebo boučky. V noci bude 18 až 13 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky