Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  15.07.2016 23:40:56

Wall Street konsoliduje

Americké trhy si po pětidenní šňůře trhání rekordů vzaly čas na rekonvalesceni a v určitých sektorech (např. finance, farmacie) jsme byli svědky mírné konsolidace. Rizikový apetit investory zatím ale stále nepřechází, index S&P 500 se obchoduje na dostřel maxima dosaženého v posledních dnech a ceny státních dluhopisů i zlata mají mírně sestupnou tendenci.
Dnešní den byl velmi bohatý na sledovaná makroekonomická data. Pod drobnohledem je hlavně americká inflace. Hodnota CPI zůstala na úrovni z minulého měsíce (0,2 %), když konsenzus dle agentury Bloomberg vyhlížel růst cen o 0,3 %. Pozitivně vyzněly tržby v maloobchodě, které v červnu rostly o 0,7 %, zde se čekal stejný údaj jako minulý měsíc (+0,4 %). Spotřebitelská dúvěra klesla v předběžném čtení klesla z revidovaných 93,5 bodů na 89,5.

Cenově vážený index Dow Jones Industrial Average strartoval obchodování znovu na pozitivní vlně, zisky ale nedokázal dlouho udržet a poklesl na dostřel od včerejších úrovní. Úspěšný týden končí na hranici 18515 bodů (+0,04 %). S&P 500 taktéž po slibném startu sundal nohu z plynu a ve finále odepsal 0,1 %, když završil týden na 2161 bodech. Technologický Nasdaq Composite nehledal vlastní cestu a držel se ve stopách výše zmíněných indexů. Nasdaq ztratil 0,1 % hodnoty, když finišoval na 5029 bodech.

Měnový pár EURUSD klesl těsně pod úroveň první rezistence (1,1074), zde se následně pohyboval v úzkém pásmu. Barel ropy WTI zatím hledá cestu zpátky k letošním maximálním hodnotám. V průběhu dnešního obchodování se ropě nepodařilo udržet maxima. K dennímu vypořádání si barel ropy v srpnovém kontraktu došel pro cenovku 45,89 USD. Trojská unce zlata ztratila 0,2 % ceny, když se poslední obchody párovaly na 1330 USD.

Hospodářské výsledky reportoval americký bankovní institut Citigroup. Zisk na akcii ve výši 1,24 USD byl nad odhadem trhu (1,10 USD), akcie v předobchdoní fázi reagovala růstem o 2 %, postupně se zisky vytrácely a cena klesla do záporu (-0,27 %, 44,33 USD). Tradičně po zahájení výsledkové sezóny reportuje i Well Fargo. Banka na zisku přesně okopírovala odhady (EPS 1,01 USD) a nedokázala přesvědčit trhy. Akcie padly o 2,51 % na cenu 47,71 USD.


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 10:17  Indexy v USA nadále níže s poklesem technologického sektoru Research (Česká spořitelna)
Čt   9:51  Stratég: Jak (ne)hrát rozjíždějící se výsledkovou sezónu Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt   8:16  Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt   7:55  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688