STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  23.06.2016 15:30:23

Amazon rozbíhá vlastní dopravu. Co na to FedEx?

Autor: Bc. Filip Machač

Amazon se rozhodl zajišťovat přepravu části svých prodejů ve vlastní režii. Uvádí, že jeho cílem je pronajímat si 40 nákladních letadel společnosti Boeing z Air Transportation Services Inc. a Atlas Air Worldwide. Toto rozhodnutí by mělo umožnit online prodejci zpracovávat 20 % až 30 % svého prodeje od objednávky až po dodání na místo určení nezávisle na přepravních společnostech, jak zní zprávy ze strany Moody's.

AMZN

Nyní, když Amazon buduje svou vlastní přepravu, vzniká významná nejistota a současně zvědavost na straně investorů společností FedEX a UPS, jaký dopad to bude mít na jejich akcie.

Po otázce, co na toto rozhodnutí říká společnost FedEx, která zajišťovala leteckou přepravu pro firmu Amazon a jaké vlivy to bude mít na její zisky a tím i na ceny akcií, Michael Glenn odpověděl stručně: ,,Není důvod mít obavy“.

FDX

Dále poznamenal, že Amazon představuje pouhé 3% celkových tržeb společnosti. Z toho vyplývá, že ztráty způsobené vlastní přepravou podniku Amazon by neměly pro FedEx být zničující.

,,Vzhledem k dlouhodobým vztahům s Amazonem a naší úzké spolupráci, již jasně rozumíme jejich potřebám pro rok 2017 a dále očekáváme, že budou našim významným zákazníkem i mnoho dalších let." uvedl Glenn.

Glenn se věnoval i společnosti Walmart, která vsadila na dvoudenní doručovací lhůtu, což je dosud největší pokus významného prodejce vytvořit si zásadní konkurenční výhodu proti Amazonu. Nový plán firmy Walmart spočívá v prioritním spoléhání se na regionální dopravce k zajištění dodávky v takto krátkém časovém intervalu.

Zatímco Glenn uvádí, že i přesto, že by FedEx mohl ztratit pouze malé procento svého podnikání s Walmart, stále očekává růst celkového partnerství se zbytkem oblasti e-commerce.

,,Stále zásadní skutečností zůstává, že regionální dopravci prostě nemají takový rozsah a pole působnosti, aby mohli soutěžit se sítěmi, které tvoří 95% zásilek e-commerce ve Spojených státech," řekl Glenn. ,,To znamená, že Walmart klade důraz na roli regionálních dopravců, které však v dlouhodobém horizontu, podle našeho názoru, nemohou konkurovat naší společnosti." dále uvádí.

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 17:54  Je zlato už opravdu drahé? X-Trade Brokers (XTB)
St 17:47  Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie? Patria (Patria Finance)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688