Nová služba na internetu: zjistíte předem, kde jsou uzavřené silnice

TNBiz, 31.5.2016

Uzavírky, stavební práce, objížďky. Před létem se spouští desítky a desítky nových oprav a staveb a pro řidiče to znamená kolony a čekání. Ví o tom své třeba na hlavním dovolenkovém tahu z Jihlavy na Vídeň a dál na jih, opravují tu naráz hned tři úseky.

NOVOU INTERNETOVOU SLUŽBU ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC NAJDETE ZDE.

Cestování na Vídeň, Slovinsko a Chorvatsko se protáhne o desítky minut, ve špičce i o hodinu. Někteří řidiči jsou z nově spuštěné opravy nesví, další trpělivě čekají, až se kolony pohnou.

Jenže kdyby se tito řidiči před cestou podívali na nový web ředitelství silnic a dálnic kde jsou v unikátní mapě k vidění všechny opravy a uzavírky, nemuseli by čekat a mohli by si naplánovat cestu jinudy.

"Je to mapový portál, ve kterým se plánují uzavírky a ve kterých termínech," vysvětlil pro TV Nova generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na webových stránkách najdete i všechny nové uzavírky na dálnicích D1, jako je třeba ta mezi Měřínem a Velkým Meziříčím. Stejně tak jsou tam vidět opravované úseky a uzavírky i na silnicích 1,.2 a třetích tříd.

"Řidiči najdou informace o každém regionu České republiky," popsal funkci spuštěného portálu prezident asociace krajů České republiky Michal Hašek. Navíc ŘSD zřídilo i bezplatnou dálniční linku, na které je možné se při jakýchkoliv potížích dovolat pomoci.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky