Patria (Patria Finance)
Investice  |  27.05.2016 10:30:34

Rozbřesk – měny, dluhopisy, komodity


Region

Přes vyšší volatilitu při obchodování během dne se pár EUR/PLN včera nevydal žádným směrem a zůstal nad 4,40. Podobným způsobem se obchodoval i forint, kterému nakonec nijak zvlášť nepomohla ani nižší míra nezaměstnanosti za duben, ani úspěšná aukce státních dluhopisů, která proběhla díky zlepšení ratingu ve vyšším než původně plánovaném objemu.

Dnešní nejzajímavější událostí bude patrně zveřejnění zápisu z posledního jednání polské centrální banky. Informace zásadního charakteru však neočekáváme. Trh v poslední době významně přehodnotil sázky na pokles sazeb v Polsku v příštích měsících a prakticky je odboural. A zápis by měl spokojenost s nastavením měnové politiky potvrdit.

Dluhopisy

Výnosy bezpečných německých bundů včera dál padaly. Po neúspěšném ataku hranice 0,20 % a se zastavením růstu cen ropy nakonec apetit po německých dlouhých papírech roste. V USA poptávku po dluhopisech živily i o něco slabší výsledky zakázek na zboží dlouhodobé spotřeby. Dnes budou investoři sledovat, zda Janet Yellenová podobně jako řada jejích kolegů ve vystoupení na Harvardu vrátí do hry letní růst sazeb v USA.

V regionu stálo za pozornost zvýšení objemu aukce při emisi dluhopisů v Maďarsku cca o polovinu. Stojí za ním především zlepšení maďarského ratingu ze strany agentury Fitch minulý pátek.

Komodity

Cena ropy Brent se včera sice dostala významněji nad 50 USD/barel, avšak později odpoledne se vrátila zpět pod tuto úroveň. Roli při poklesu cen ropy mohla sehrát i dobrá data z USA, která podpořila šance na brzký růst úrokových sazeb.

Pozornost se pomalu začíná stáčet na příští týden, kdy zasedá OPEC. Předtím dnes ještě budou zveřejněna data o aktivitě amerických producentů ropy. Připomeňme, že minule zůstala aktivita po předchozích výrazných poklesech beze změny a proto bude zajímavé sledovat i dnešní údaj. A to zejména ve světle rostoucích cen ropy a zplošťování forwardové křivky na ropu WTI, které naznačuje vyšší zajišťovací aktivitu producentů…

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:00  Obce Královéhradecka - 2024 ČSÚ (ČSÚ)
Čt   9:00  Státní dluhopisy podle doby splatnosti za únor 2024 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688