Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  20.05.2016 16:00:17

Pegas Nonwovens: Koupit, cílová cena 863 CZK


Investiční doporučení:
Po zveřejnění výsledků za loňský rok, setkání s managementem a dosažení naší předchozí cílové ceny jsme přistoupili k revizi naší analýzy. Akcie Pegasu nadále doporučujeme Koupit, když jsme zvýšili cílovou cenu z předchozích 800 na 863 . Naše cílová cena odpovídá 16,3násobku očekávaného letošního zisku a 10,7násobku odhadovaného zisku v následujících 10 letech. Na téměř 8% nárůstu cílové ceny se podepsalo několik faktorů: (1) pokles požadované míry vlastního kapitálu v reakci na změnu rozložení budoucích výrobních kapacit v ČR a Egyptě, (2) pokles bezrizikové míry, (3) zvýšení volného cash flow kvůli nižším investicím v Egyptě a nižší očekávané celkové výrobní kapacitě, (4) zvýšení provozních marží a (5) oddálení konce intervenčního režimu ČNB.

Očekávaný vývoj v letošním roce: Optimalizace výrobních procesů by měla vést k mírnému navýšení celkové produkce. Tržby by však měly v meziročním srovnání zaznamenat pokles o téměř osm procent, když důvodem by měly být především nižší ceny polymerů. Stanovený cíl managementu pro ukazatel EBITDA (43,0 až 49,0 mil. EUR) se nám zdá být rozumný, když odhadujeme jeho úroveň na 45,4 mil. EUR. To znamená nárůst zhruba o jeden milion ve srovnání s 2015. Čistý zisk by však měl být o více jak 15 % slabší ve výši 20,7 mil. EUR, a to zejména kvůli výrazně nižšímu zisku z přecenění měnovými kurzy, který bude jen částečně kompenzován nižšími úrokovými náklady.

Dividendová politika: Management společnosti navrhl oproti našemu očekávání o 5 centů vyšší dividendu na úrovni 1,25 EUR na akcii. Myslíme si, že Pegas nadále bude držet progresivní dividendovou politiku, ale vzhledem k očekávánému poklesu letošního čistého zisku předpokládáme nárůst dividendy z letošního zisku pouze o 5 centů na 1,30 EUR na akcii. Akcie by měla v následujících letech nabízet dividendový výnos přes 4 %.

Ocenění společnosti: Používáme metodu diskontovaných volných peněžních toků a metodu diskontovaných dividend. Námi nově stanovená cílová cena nabízí včetně navrhované dividendy vůči stávající ceně celkový výnos 15 %, což odpovídá nákupnímu doporučení. 

Očekávané události: Výsledky za první kvartál společnost zveřejní 26. května. Valná hromada akcionářů se uskuteční 15. června, kde by měl být schválen návrh dividendy.

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688