Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.05.2016 17:23:24

Praha dnes díky Monetě a Erste v zeleném


Obchodování v Evropě se dnes nedočkalo výraznějších změn, v závěru seance se nicméně hlavní indexy na starém kontinentě přehouply do zelených čísel a stejně tak tomu bylo i na domácí pražské budovní scéně. Celoevropský Euro Stoxx se po závěru domácího trhu obchodoval s půlprocentním ziskem a německý DAX připisoval 0,2 procenta. Index pražské burzy PX zakončil středu na podprůměrném objemu obchodů 0,332 miliardy se ziskem 0,47 procenta na 873,38 bodu. Do zelených čísel Praze pomohly hlavně finanční tituly Erste, Moneta a VIG. Od počátku tohoto týdne je domácí index na červené nule.

V plusu nakonec uzavřely středeční obchodní seanci skutečně všechny pražské finanční tituly. Největší procentní zisk si přitom připsala rakouská Erste. Akcie Erste Bank zavřely o 1,5 procenta výše na 623,60 . Dařilo se i akciím nováčka na pražské burzovní scéně Moneta Money bank. Titul připsal více než procento a zavřel na 74,35 za akcii. Akcie Komerční banky byly pod prodejním tlakem, seanci však ukončily mírně v zeleném a 946,40 za akcii. Ve středu se obchodovaly již bez nároku na dividendu akcie VIG. Pojišťovna přidala procento na 511,40 .

ČEZ dnes oznámila, že zváží podání nabídky na polská aktiva EDF. Člen představenstva Hlaváč navíc uvedl, že ČEZ bude muset odepsat aktiva obnovitelných zdrojů energie v Polsku, bude-li přijat návrh zákona o obnovitelných zdrojích v současné podobě. Energetika ve středu skončila mrně v červeném na 439,90 .

Defenzivní tituly obchodovaly smíšeně – Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens zavřel ztrátou více než půl procenta na 791 . Philip Morris CR bezmála procento získal na 12811 za akcii.
Telekomunikace O2 připsala 0,65 procenta na 231,50 .

Akcie Unipetrolu rostly o procento na 176,85 . Sázková kancelář Fortuna zavřela o procento níže na 84,50 . Akcie mediální CETV v Praze odepsaly procento na 56,50 . Akcie Kofoly zavřely beze změny na 427 . Stock Spirits připsala 0,3 procenta na 56,75 .

NWR dnes ráno oznámila, že vzhledem k poslednímu vývoji ve skupině a insolvenci OKD nebude navzdory očekáváním zveřejňovat své hospodářské výsledky za letošní první čtvrtletí. Zájem o koupi společnosti Karbonia patřící NWR vyjádřila Arca Capital.

Pivovary Lobkowicz Group oznámily meziroční pokles celkových tržeb v prvním kvartále o 16,9 procenta na 198,5 milionu . Zároveň ohlásily pokles tržeb z prodeje piva o 16,7 procenta na 191,4 milionu . Titul zavřel beze změny na 205,30 .


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.



Přečtěte si také:

24.05.2019Zelenou Prahu dnes podpořila Moneta a VIG Patria (Patria Finance)
12.03.2018Praha se dnes strefila do zeleného Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688