Patria (Patria Finance)
Investice  |  13.05.2016 17:28:09

Praha končí pátek v zeleném, MONETA za týden 10 % v plusu


Tento týden přinesl s ohledem na tituly obchodované na domácím trhu tři důležité události. V úterý zveřejnila své výsledky za první čtvrtletí společnost ČEZ. Ve čtvrtek poprvé po uvedení na burzu akcionářům odtajnila své hospodaření Moneta Money Bank, přičemž IPO bývalé GE Money bank z minulého týdne je zatím letos z pohledu získaných prostředků v Evropě tou zdaleka největší. Od čtvrtka se také za pětinovou cenu po středečním rozdělení v poměru 5:1 v zájmu zvýšení obchodní likvidity poprvé obchodovaly akcie Komerční banky.

Pražská burza stejně jako i hlavní evropské indexy v závěru týdne po propadech obrátila do zisku a index PX zakončil pátek díky VIGu, ČEZu a Tabáku na podprůměrném objemu obchodů 0,358 miliardy se ztrátou 0,28 procenta na 873,87 bodu. Od počátku tohoto týdne pražská burza přidala 0,7 procenta.

Evropský bankovní index se v době závěru pražské burzy pohyboval v zisku, pražským finančním titulům se však nedařilo na konci týdne zdaleka tak jednoznačně. Zatímco Moneta se v závěru obchodování přehoupla mrně do zelených čísel a rozšířila zisky za první týden po IPO na 10 procent na 74,75 a pojišťovna VIG připsala procento na 506,10 , Komerční banka a Erste skončily v červeném. Ačkoliv v Rakousku akcie Erste Bank spíše stagnovaly, v Praze titul ztratil bezmála procento na 629,20 . Komerční banka nakonec obrátila do ztrát a ukončila obchodování o 0,3 % níže na 940 .

Finanční ředitel ČEZu Novák dnes zmínil, že ČEZ se zajímá o tepelná aktiva EDF v Polsku. Elektrárenská společnost v pátek připsala více než procento na 440 .

Pegas Nonwovens by podle návrhu rozhodnutí valné hromady mohl vyplatit za rok 2015 dividendu ve výši 1,25 eur na jednu akcii. Rozhodovat o tom bude valná hromada 15. června 2016. Výrobce netkaných textilií zavřel beze změny na 792,50 . Philip Morris CR získal 1,8 procenta na 12672 za akcii.

Telekomunikace O2 více než půl procenta ztratila na 234,50 . Akcie Unipetrolu přes procento vzrostly na 177 . Sázková kancelář Fortuna zavřela o 2 procenta výše na 85 . Akcie mediální CETV v Praze spadly o 1,5 procenta na 57 . Akcie Kofoly odepsaly půl procenta na 424,90 . Stock Spirits připsala 3,6 procenta na 57,40 .

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688