Víte, jak nejlépe ušetřit za energie?

REKLAMA       Jiřina Kavková, 9.5.2016

Ceny za elektřinu a plyn každým rokem stoupají a rozumné využívaní energií se tak stává nejen nutností z hlediska ekologie, ale i z prostých finančních důvodů. Vypínaní svítidel, když je právě nepoužíváte, koupě úsporných zářivek – to vše je důležité, ale největším žroutem vašich finančních prostředků jsou tarify dodavatelů. Nejlépe ušetříte jenom s výhodným programem od poskytovatele služeb.

Jak najít nejvýhodnější nabídku

Jediný spolehlivý způsob, jak mít jistotu nejlevnějšího tarifu, je použít online kalkulačku. Jistě, pokud máte spoustu času, můžete si různé společnosti oběhat sami, nabídky si zapsat, a pak doma vše v klidu porovnat. Ani tak si však nemůžete být jistí, že jste si vybrali skutečně to nejvýhodnější, co na trhu bylo k mání. Online srovnávače, jako například Tarifomat.cz, totiž mají přístup i neveřejnými nabídkami, ke kterým se běžný smrtelník jen tak lehce nedostane.

Online kalkulačka funguje

Do interaktivní kalkulačky zadáte svůj kraj, zda bydlíte v domě nebo v bytě, jestli využíváte energie jenom na ohřev nebo i vytápění, případně roční spotřebu, pokud ji znáte. Po zadání potřebných údajů vám srovnávač ukáže seznam poskytovatelů energií i informace o tom, kolik přechodem k nim ušetříte. Kalkulačka funguje pro elektřinu i plyn, můžete si dokonce srovnat i mobilní tarify od všech možných poskytovatelů. Máte zájem i o neveřejné nabídky? Jednoduše zadáte své telefonní číslo – specialista vás okamžitě kontaktuje a podrobně je s vámi probere.

Je libo bonusy?

Proč je online srovnávač tou nejlepší volbou? Nejen, že díky němu získáte přehledné srovnání existujících tarifů a nabídek na trhu, navíc se dozvíte i o těch neveřejných. K tomu všemu však nabízí i bezplatné právní poradenství po celou dobu trvání služby, kterou jste si díky srovnávači zakoupili. Neumíte se pořádně zorientovat v administrativní proceduře změny poskytovatele? Ani nemusíte. Zákaznický servis Tarifomatu vše zařídí za vás.

Neplaťte za elektřinu a plyn víc, než skutečně musíte. Nakupovat úsporné spotřebiče a omezovat svou spotřebu je moudré, vůči nevýhodnému a předraženému tarifu však tyto aktivity představují jenom několik kapek v moři. Buďte šetrní nejen k přírodě, ale i ke své peněžence a jděte na to chytře.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky