SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  13.04.2016 11:25:22

Škola musí jít s dobou. Kvalitní vybavení hraje prim

Když má student doma lepší technické vybavení, než má k dispozici škola, nevrhá to na ni zrovna dobré světlo. Střední školy by měly jít s dobou a svým studentům dopřát kvalitní výuku, která se jim bude hodit v praxi. Žádné vzdělávací instituty se dnes neobejdou bez počítačů a potřebných programů, otázkou však zůstává, zda se na jejich přístrojích studenti něco naučí.

Vychovávat v praxi úspěšné studenty není jen tak jednoduché. Důležité je zřídit pro ně kvalitní technické zázemí. Každý rok se totiž na trhu objevují nové počítačové technologie, programy, které dokáží usnadnit jejich uživatelům práci, stejně jako moderní zařízení, na nichž tyto softwary běží. Proto by i střední školy, které své studenty vedou k výuce informatiky, neměly zapomínat na kvalitní vybavení, které umožní výuku, jež nebude svým obsahem zaostávat za ostatními.

O kvalitě vybavení ví své také Soukromá střední škola výpočetní techniky v Praze (SSŠVT), kde se IT obory vyučují už přes dvacet let. „Naše škola patří mezi nejmoderněji vybavené střední školy v Praze i v celé ČR,“ vysvětluje ředitel SSŠVT Martin Vodička. Důraz je kladen také na kvalitu pedagogů, škola si zakládá na tom, aby její studenty učili fundovaní profesionálové.

Bez výkonných počítačů to nejde

Dalším kritériem je také počet vyučovacích hodin, které jsou věnovány přímo práci s počítačem. Některé školy sice mají kvalitně vybavenou počítačovou učebnu, ale studenti se v ní nemusí učit pravidelně. Podle Vodičky je potřeba si tuto zkušenost ověřit už během výběru střední školy, ideálně na dnech otevřených dveří.

„Několikrát jsme zaznamenali studenty, kteří na naši školu přestoupili s tím, že je výuka v IT oboru na předcházející škole příliš neuspokojovala. Například při výuce nemohli využívat software, protože škola neměla dost výkonné počítače,“ přibližuje problém ředitel Vodička.

Ve výuce odborných předmětů na SSŠVT je kladen značný důraz na její praktičnost. „Je koncipována tak, aby si studenti mohli získané teoretické poznatky ihned vyzkoušet přímo při práci s výpočetní technikou, kterou využívají ve výuce maximálně,“ říká Vodička.

Vybavení odborných učeben ICT je každým rokem na SSŠVT obměňováno tak, aby plně vyhovělo rychlému tempu rozvoje v oblasti ICT. Kromě odborných učeben fyziky a elektrotechniky jsou také všechny ostatní třídy vybavené multimediální technikou (dataprojektory) i možností bezdrátového připojení k internetu.  

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688