Jak postupovat při vyklízení pozůstalosti

REKLAMA       Jiřina Kavková, 30.3.2016

Kromě smutku po zesnulé osobě se obvykle po nějakém čase přidá ještě starost o pozůstalost. Může se jednat o byt, dům, chatu, chalupu nebo sklep. Přenechte tuto záležitost raději specializované firmě a nechte likvidaci pozůstalosti na někom jiném.

Nejste na to sami

Hlavním důvodem, proč přenechat likvidaci pozůstalosti na firmě a nesnažit se věci vyklízet sami, je především ohled na vaše emoční rozpoložení. Je jasné, že úklid prostor je poslední věcí, na kterou máte náladu. Navíc se kromě vyklízení bytu vyskytly nejspíš i jiné formality, které v souvislosti s úmrtím vaší blízké osoby zařizujete. Rozhodně na to nejste sami, proto si ušetřete práci tam, kde je to možné.

Jak velká bude likvidace?

Rozmyslete si, zda si po blízké osobě něco ponecháte a co s nemovitostí budete dělat dál. Prostory můžete pronajmout, prodat nebo si je ponechat pro vlastní užívání. V každém případě k vyklízení dojde a vy si promyslete, kolik věcí budete chtít odvézt na skládku. Jestli půjde pouze o některé kusy nábytku nebo chcete vyklidit kompletně celý byt včetně koberců, elektrospotřebičů, oblečení a dalších věcí. Podle toho si nechte přistavit patřičně velký velkoobjemový kontejner.

Spolehněte se na dobrou práci

S firmou proběhne vše mnohem rychleji a efektivněji, než kdybyste pozůstalost vyklízeli svépomocí. Firma se postará o přistavení kontejneru, vyklizení prostor podle vašich pokynů a následného odvezení kontejneru s odpadem na skládku. Vyberte si pouze velikost kontejneru v závislosti na množství věcí, které chcete zlikvidovat. V nabídce jsou velkoobjemové kontejnery o objemu 9m3, 15m3 nebo 40m3. Pokud si nevíte rady, zavolejte si přímo do firmy a nechte si poradit. Dispečer vám rovnou vypočítá i cenu za odvoz odpadu. Využijte nabízených služeb a nevyřizujte vše sami.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky