Vrací se zima, nejprve déšť, potom sníh i v nižších polohách

TNBiz, 28.2.2016

Silné sněžení zasáhne na začátku týdne hlavně Čechy. Sněžit by mělo v Praze a Středočeském kraj, sníh ale zasype také kraj Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Královéhradecký, Liberecký a Pardubický. Výstraha ČHMÚ platí od pondělního poledne.

V pondělí dopoledne by mělo nejdříve hustě pršet a sněžit jen ve vyšších polohách. Odpoledne a večer ale bude ve všech polohách déšť přecházet ve sněžení. Sněžit by mělo i v noci na úterý a v úterý dopoledne.

V Čechách napadne 5 až 15 centimetrů sněhu, v některých oblastech bude pokrývka i 20centimetrová. Nejhustěji by mělo sněžit v pondělí odpoledne a večer, s intenzitou přes 3 centimetry za hodinu.

Sníh bude mokrý a těžký, může způsobit komplikace v dopravě. Může dojít k lámání větví a padání stromů, sníh na silnici může způsobit kalamitní situaci. ČHMÚ proto vyzývá řidiče k opatrnosti. Meteorologové doporučují sledovat dopravní zpravodajství a nezapomenout na zimní výbavu.

 V úterý odpoledne bude sněžit i na Moravě, výstrahu proto bude ČHMÚ ještě zpřesňovat. Sněžit by podle předpovědi mělo i ve zbytku týdne, a to v polohách nad 400 metrů. O víkendu budou srážky přecházet ve sníh s deštěm a postupně ustávat.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky