Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  25.02.2016 06:15:41

Samsung Galaxy S7 půjde v březnu na pulty. Chce dobýt zpět svou nadvládu.

Korejský výrobce telefonů Samsung se pochlubil novým modelem Galaxy S7 na dnes končícím veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Na trh půjde v březnu.

Korejská společnost Samsung Electronics představila na dnes končícím veletrhu Mobile World Congress v Barceloně dlouho očekávaný model mobilního telefonu Samsung Galaxy S7. Jde o nejnovější pokus Samsungu získat zpět světovou nadvládu nad segmentem chytrých telefonů, kterou podle Bloombergu nyní drží Apple.

Nový model Samsungu, který se má na trhu objevit 11. března, bude k dostání ve dvou variantách. Varianta 5,1palcovým dipslejem bude vybavena procesorem Exyons, větší 5,5palcová varianta pak procesorem Qualcomm. Model Edge se bude pyšnit stejným zaobleným displejem, který Samsung představil vloni.

Es sedmička vypadá téměř identicky jako S6, Samsung ale přináší zpět slot pro paměťovou kartu a přidává baterii, která vydrží podstatně déle. Korejský gigant se snaží přitáhnout zpět zákazníky, kteří měli rádi předchozí modely. Současně vyřešil některé nedostatky a tím se značně zvětšil jeho potenciál adekvátní reakce na boom virtuální reality.

„Samsung se pokouší upoutat pozornost zákazníků na produkty, které nabízí k telefonu v balíčku. Jako například headsety pro virtuální realitu, 360stupňový fotoaparát a podobně. Zkrátka cokoli, co oddálí úpadek chytrých telefonů,“ řekl Lee Jae Yun, analytik soulské společnosti Yuanta Securities. „Je to dobrý pokus, ale nijak to Samsungu nepomůže od snížení cen, které bude muset provést, aby si udržel svůj podíl na trhu smartphonů,“ dodal.

Tuto tezi do jisté míry potvrzuje také Jean-Daniel Ayme, viceprezident evropské divize Samsungu pro telekomunikace. „Trh chytrých telefonů poněkud upadá. Jestliže k nim ale přidáte nějaké šikovné příslušenství, pak je váš telefon víc než jen telefon. Je to fotoaparát, MP3 přehrávač, vaše televize, kamera. Je to stále víc a víc než jen obyčejný prostředek pro komunikaci,“ říká Ayme.

Samsung u svého předchozího modelu odstranil vyjímatelnou baterii a paměťovou kartu. Cílem bylo telefon ztenčit. Ten krok se mu ale krutě vrátil, neboť toto byly prvky, které ho odlišovaly mimo jiné od iPhonu. A tak se Samsung vrátil zpět k osvědčenému.

„Tento telefon je výkonnější, než kterýkoli předchozí model, který jsme uvedli na trh. Nyní se nám ale podařilo optimalizovat software, což pomůže snížit nároky na baterii. A tak jsme zvládli včlenit výkonnější baterii do menšího obalu,“ vysvětluje Ayme.

Samsung Galaxy S7, spolu s 360stupňovým fotoaparátem a headsetem virtuální reality dává zákazníkovi prakticky vše, co mu umožňuje vytvářet svůj vlastní obsah, takže už nebude závislý na tom, co se v této oblasti objeví na trhu.

Poté, co se se svým modelem S6 zcela minul s poptávkou, se tak zdá, že podobnému problému s novou S7 nebude muset čelit. Samsungu by to jistě velmi pomohlo. Už jen proto, že jeho poslední ekonomické výsledky byly pod očekáváním analytiků.

-usi-


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688