Správné posuvné dveře vám otevřou zahradní prostor


Když vlastníte zahradu, je škoda na ni z domu pořádně nevidět. Velké prosklené plochy otevírají uzavřený obytný prostor do venkovního prostředí, přinášejí světlo, slunce a oku poskytují uklidňující pohled do zeleně. V letních měsících pak není nic krásnějšího než lehce odsunout prosklené křídlo do strany a ocitnout se na terase.

Aby tato idyla byla dokonalá, je třeba zvolit ty správné dveře. Zdvižně posuvné dveře HS PORTAL v novém, vylepšeném provedení PROGRESSION PLUS od českého výrobce Slavona splňují veškeré požadavky.

Minimalistické šířky rámů v provedení PROGRESSION dopřejí nerušený výhled do venkovního okolí. Na fasádě se rámy zcela schovají za tepelnou izolací a dodávají domu moderní vzhled s bezrámovým zasklením.

Ani otevírání nebylo u mohutných posuvných dveří snadnější. Stačí otočit klikou, nebo zmáčknout tlačítko dálkového ovladače. Dveře se lehce nadzvednou a posunou se podél pevného křídla do strany. Posuvný mechanismus je elegantně vložen uvnitř křídla a snadno si poradí i s dlouhými, těžkými dveřmi. Decentní vzhled umocňuje nízký práh v téměř bezbariérovém provedení.

Jednu nevýhodu přeci jen zdvižně posuvné otevírání má, systém nebyl původně vyvinut pro chladné podnebí. Proto všechny typy zdvižně posuvných dveří HS PORTAL ze Slavony byly již v minulých létech vylepšeny, aby vyhověly požadavkům na těsnost a tepelnou izolaci.

„Došlo k zesílení rámových profilů a celkovému zlepšení tepelně technických vlastností. Významným prvkem jsou „teplé“ prahy z kompozitního materiálu. Zdokonalilo se i kování a způsob utěsnění dveří. Dnes proto zdvižně posuvné dveře vynikají těsností a již neznamenají průvan ani větší úniky tepla,“ vysvětluje Zora Stupňánková ze společnosti Slavona.

Dalším krokem dopředu jsou vylepšené zdvižně posuvné dveře HS PORTAL PROGRESSION PLUS, které vyhovují jak českému klimatu, tak i náročným požadavkům energeticky úsporných domů definovaných německým Passive House Institutem v Darmstadtu. Na trhu je nové provedení k dispozici od ledna 2016.

Dobrou těsnost zaručí jednokřídlové provedení, kdy je technicky možné opravdu kvalitně posuvné dveře utěsnit. Proto doporučujeme tuto bezproblémovou základní variantu nejen do pasivních domů, ale do všech staveb.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry