Řidiči pozor na vítr, komplikuje dopravu a odpoledne ještě zesílí!

TNBiz, 9.2.2016

Vichřice, před níž varovali meteorologové, už od rána zuří na Moravě. Ve Zlínském kraji komplikuje silný vítr dopravu. Nárazy větru jsou pro řidiče nebezpečné, protože se kvůli nim stává auto neovladatelné. Na silnice navíc mohou padat větve a stromy, což v několika případech zablokovalo dopravu už včera.

Během dopoledne by měl vítr přechodně zeslabovat, odpoledne ale čekají meteorologové další zesílení. V nárazech bude vítr dosahovat až 90 km/h, na horách až 125 km/h. Plně zeslábnout by měl vítr až během noci na středu.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí až do středečního rána. Silný vítr by měl zasáhnout Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký, Olomoucký, Moravskoslezský, Jihomoravský i Zlínský kraj.

Dnes má navíc v polohách nad 400 metrů sněžit, místy budou srážky smíšené. Husté sněžení očekávejte především v Beskydech, na Valašsku může hrozit i náledí. Lidé by podle meteorologů měli po celém území omezit túry a nevydávat se do hřebenových partií.

 


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky