STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  30.11.2015 09:47:50

Týdenní analýza měn. párů EUR.USD, USD.JPY, EUR.CZK (30.11.2015)

Autor: Bc. Jan Kolář

Euro před důležitým jednáním ECB stále oslabuje. Amerika se připravuje na růst úrokových sazeb.

Zasedání ECB proběhne až tento týden, ale většina trhu očekává další uvolňování měnové politiky, a s tím spojené oslabení evropské měny. Euro proto uplynulý týden pokračovalo v postupném oslabování navzdory několika příznivým zprávám z eurozóny. Indexy PMI evropských zemí překonaly očekávání, ale nedokázali Euro výrazněji posílit. Vliv těchto makroekonomických dat byl v podstatě nulový, protože trhy očekávají razantní akci od ECB, která udělá vše možné pro rostoucí inflaci.

Velmi zajímavé jsou spekulace některých analytiků, kteří tvrdí, že se možnosti ECB přeceňují. Nakonec prý nebude schopna překonat současná očekávání trhu. No necháme se překvapit. Zdá se, že tento týden bude pravděpodobně velmi divoký!

EUR/USD

Eurodolar po sérii ztrát od pondělního večera mírně posiloval. Mohla za to smíšená data z americké ekonomiky. Obchodní bilance a index spotřebitelské důvěry zůstaly za očekáváními. Naproti tomu poklesla nezaměstnanost a výrazně se zvýšily objednávky zboží ve výrobním sektoru. Po zveřejnění dalších slušných dat z Ameriky evropská měna razantně oslabila. Další pokles eurodolaru zastavil až tradiční americký svátek Den díkůvzdání.

Na hodinovém grafu se měnový pár pohybuje v klesajícím trendovém kanálu. Nejbližší hladina odporu je hodnota (1,0623). Důležitý support je přibližně 1,0578. Trendový indikátor SAR signalizuje pokračování down-trendu, který potvrzuje indikátor Momentum. Naopak Indikátor Stochastic se pohybuje do strany.

EUR-USD

USD/JPY

V úvodu týdne měnový pár oslaboval díky nepřesvědčivým datům z USA. Japonské měně pomohl index výrobního PMI, který mírně rostl a hlavně zprávy, které prozatím oddalují uvolnění měnové politiky BoJ. Velkým překvapením je nižší nezaměstnanost než se předpokládalo (3,1 %). I přes dobrá data z japonské ekonomiky se USD/JPY usadil na přibližně stejné hodnotě, kterou zavíral předchozí týden.

Měnovému páru se podařilo prorazit krátkodobý klesající kanál a zároveň se usadit nad supportem (122,703). Důležitá hladina odporu se nachází na hodnotě (123,640). Indikátor SAR poukazuje na up-trend. Pár se pohybuje nad jednoduchým 20 hodinovým průměrem.

USD-JPY

EUR/CZK

Zprávy z domácí ekonomiky nedokázali měnový pár rozpohybovat. Mezikvartální změna HDP zůstala na stejné úrovni. Kurz EUR/CZK je stále pod intervenčním režimem ČNB, takže má velmi málo prostoru pro eventuální pohyby.

Pár se v průběhu týdne pohyboval v úzkém rozpětí. Hlavní support zůstává hladina 27 za Euro. Důležitá resistence se nachází okolo hodnoty 27,050. Indikátor Price Oscillator pouze potvrzuje pohyb do strany.

EUR-CZK

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

01.02.2016Týdenní analýza měn. párů EUR.USD, USD.JPY STOX.CZ (Grant Capital)
21.12.2015Týdenní analýza měn. párů EUR.USD, USD.JPY STOX.CZ (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688