BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  26.11.2015 11:27:14

USA slaví svátek díkůvzdání = klidný čtvrtek a analýza EUR/USD

Asijské akcie si ve čtvrtek polepšily. Japonský Nikkei si připsal 0,5 procenta zisku. Euro zůstává nadále pod tlakem kvůli rostoucím sázkám, že Evropská centrální banka (ECB) v prosinci rozšíří svůj stimulační program pro ekonomiku, zatímco Fed zvýší úrokové sazby. Agentura Reuters včera opět přišla se zprávou, že ECB zvažuje na příštím zasedání (3. prosince) rozšířit měnové stimuly. ECB ve své zprávě o finanční stabilitě rovněž varovala před zpomalující ekonomikou Číny a negativním vlivem vyšších úrokových sazeb na rozvíjející se ekonomiky, čímž si podle všeho připravuje půdu pro expanzi měnové politiky. Na amerických burzách se ve čtvrtek kvůli svátku neobchoduje. Rovněž aktivita na forexovém trhu bude kvůli svátku utlumena. Američané slaví svátek díkůvzdání. Přehled obchodních hodin jednotlivých instrumentů naleznete zde.

 

Včerejší makroekonomická data byla smíšená, díky čemu se podařilo udržet EUR/USD nad hranicí 1,06. Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech v listopadu stoupla, ale zaostala za předběžným odhadem, ukázal konečný výsledek indexu spotřebitelské důvěry. Index Michiganské univerzity za tento měsíc stoupl na 91,3 bodu z 90,0 bodu za říjen. Avšak ekonomové očekávali potvrzení předběžně oznámených čísel z poloviny listopadu ve výši až 93,1 bodu.

 

Počet Američanů žádajících poprvé o podporu v nezaměstnanostiminulý týden klesl více, než se čekalo a přiblížil se opět k 42letému minimu. Jiná sada údajů ukázala, že výdaje amerických spotřebitelů se v říjnu téměř nezvýšily, když domácnosti využily rostoucích příjmů, aby zvedly své úspory na nejvyšší úroveň za téměř tři roky. Tato i předchozí data z posledního čtvrtletí poukazují na umírněný ekonomický růst v posledním kvartále. HDP by mohl dosáhnout mírně vyšších hodnot než v předchozím čtvrtletí, a to kolem 2,5 procenta podle dosavadních údajů za měsíce říjen – prosinec. Měnový index amerického dolaru, který měří výkon USD vůči koši měn (DXY), včera dosáhl na 8 a půl měsíční maximum a podíval se nad kulaté číslo 100 (100,17).

 

Překvapivě nízké soukromé investiční výdaje ve třetím čtvrtletí oslabily australský dolar. Investice se mezikvartálně propadly historicky nejrychlejším tempem, když klesly až o 9,2 procenta. Negativně revidován byl rovněž údaj za předchozí (druhé) čtvrtletí. Pokles investic nevěstí nic dobrého pro očekávaný ekonomický růst. Investoři čekali propad jenom o 2,8 procenta. AUD zastavil propad proti USD u hodnoty 0,7230.

 

EUR/USD vytváří klínovou formaci, která by díky býčí divergenci s oscilátorem MACD mohla být proražena směrem nahoru. Potenciální korekce by mohla dosáhnout Fibonacciho hodnotu 23,60. V případě „shortsqueezu“ a slabé likvidity kvůli svátku v USA by se mohl EUR/USD podívat i výše.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688