Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  16.10.2015 06:00:46

Unterwurzacher k požadované schůzce nad NGA sítěmi


Publikujeme přetisk dopisu Ericha Unterwurzachera náměstkům MPO, MV a MMR, jako odpověď na jejich žádost o schůzku nad problematikou NGA sítí.

Vážená paní náměstkyně, vážení páni náměstci,

reaguji na váš dopis z 28. srpna 2015, ve kterém žádáte o schůzku s ředitelem Generálního ředitelství pro regionální a městskou politiku při Evropské komisi k diskusi nad přípravou Národního plánu na výstavbu NGA sítí (dále jen „Plán“), jakožto opatření, které musí být přijato ke splnění podmínek 2.2 (NGA infrastruktura), a k vyhlášení výzev v rámci „Rozvoje broadbandu a vysokorychlostních sítí a podpory nových technologií a sítí pro digitální ekonomiku“, které mají být kofinancovány v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 20142020.

Předně bych rád ocenil záměr českých zástupců prezentovat nadcházející aktivity Evropské komisi. Zároveň bych rád sdělil několik postřehů k požadované schůzce jménem našeho Generálního ředitelství. Co se týče Plánu, z vašeho dopisu vyplývá, že české úřady zamýšlejí předložit Evropské komisi jeho finální verzi předtím, než se s nimi Komise sejde. Rád bych zdůraznil, že konečný termín pro splnění podmínek 2.2 vypršel k 30. červnu 2015, a že jsme nezaznamenali žádný požadavek na jeho. Proto bych nejprve se zástupci Evropské komise předložení tohoto Plánu zkonzultoval.

Pokud jde o kofinancování výše uvedeného projektu z evropských fondů, pak je zásadní, aby došlo ke shodě mezi kompetentními českými ministerstvy předtím, než by se měla jakákoli schůzka se zástupci Evropské komise uskutečnit, a to obzvláště v souvislosti s tím, jak česká média široce informují o tom, kterak se postoje dvou kompetentních českých ministerstev k vybudování infrastruktury pro vysokorychlostní internet liší.

Také by bylo velmi vhodné detailněji vysvětlit, které konkrétní záležitosti související s přípravou výzev v rámci osy 4.1 by měly být na požadované schůzce diskutovány. Proto si dovolím požádat vás o poskytnutí detailů o projektech, které by měly být z evropských fondů kofinancovány tak, aby bylo jasné, o čem by měla být na schůzce řeč. Jakmile tyto informace obdržíme, můžeme se dále dohodnout, na jaké úrovni se schůzka uskuteční.

A konečně, jakmile bude podoba projektů na národní úrovni odsouhlasena, je důležité, aby tyto byly konzultovány také s Generálním ředitelstvím pro komunikační sítě, obsah a technologie a Generálním ředitelstvím pro hospodářskou soutěž. V této souvislosti odkazuji na podmínky veřejné podpory členským státem EU a příslušné výjimky.

S pozdravem

Erich Unterwurzacher

Ředitel sekce pro střední Evropu při Generálním ředitelství pro regionální a městskou politiku


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688