Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  06.10.2015 13:00:17

Horké akciové tipy pro příští rok

Které přehlížené akcie doporučují přední světoví portfoliomanažeři a editoři finančních portálů pro následujících 12 měsíců?

Růstové small caps

Jim Oberweis, editor Oberweis Report

IMAX Corporation je jednou z největších světových technologických společností ze sektoru zábavy, která se specializuje na unikátní filmové technologie. Společnost ke konci roku 2014 disponovala sítí 934 kin a působila v 62 zemích světa. Navíc měla kontrakty na minimálně 118 nových kin. K dalším tržbám by jí mohly pomoci filmové trháky jako Hvězdné války: Síla se probouzí nebo The Hunger Games: Síla vzdoru 2. část.

IMAX
Zdroj: Bloomberg

Druhým největším a nejrychleji rostoucím trhem je pro firmu Čína. Společnost během 12 měsíců plánuje IPO čínského joint venture na burze v Hongkongu. Naposledy firma oznámila 35% růst tržeb.

IMAX - výsledky
Zdroj: Bloomberg

 

Arista Networks je předním dodavatelem cloudových řešení, která využívají softwarových inovací. Jejími klienty jsou zejména velké internetové společnosti, poskytovatelé cloudu a datová centra pro podniky.

Arista Networks
Zdroj: Bloomberg

Arista řeší speciální požadavky firem na cloudové sítě, včetně automatizace práce a analytiky, a umožňuje rychlé přizpůsobení se požadavkům třetích stran. Na rozdíl od konkurentů využívá Arista operační systém Linux, zákazníkům tak poskytuje přístup ke všem otevřeným nástrojům této platformy. Mezi důležité klienty patří eBay, Facebook, Microsoft a Yahoo!. V posledním kvartálu vzrostly firmě tržby o zhruba 42 % meziročně.

Arista Networks - výsledky
Zdroj: Bloomberg


Hodnotové akcie

John Buckingham, editor, The Prudent Speculator

National Oilwell Varco je světovým lídrem v projektování, výrobě a prodeji zařízení a součástek využívaných při těžbě a prodeji ropy a zemního plynu. Podobně jako zbytek odvětví byly jeho akcie silně postiženy výprodeji (klesly o více než 50 %). Může se pochlubit zdravou rozvahou a pozicí tržního lídra. Téměř u každého produktu je jedničkou nebo dvojkou na trhu (podle velikosti tržního podílu).

National Oilwell Varco
Zdroj: Bloomberg

Firma může participovat na trendech očekávaného růstu světové populace a HDP. O příležitosti by v budoucnu neměla mít nouzi. Angažuje se v rozvoji nekonvenčních technologií, které nahrazují stárnoucí technologie vrtů, buduje hlubokomořské vrty a rozvíjí systémy pro produkci na moderních plovoucích ropných plošinách. Firma navíc odkupuje vlastní akcie a udržuje atraktivní dividendový výnos.

National Oilwell Varco - výsledky
Zdroj: Bloomberg

 

Stage Stores je obchod prodávající zboží značek Bealls, Goody''s, Palais Royal, Peebles a Stage. Má 850 obchodů ve 40 státech. Soustředí se zejména na zákazníky na menších a středních trzích.

Stage Stores
Zdroj: Bloomberg

Akcie od konce dubna, kdy firma oznámila výsledky, které nenaplnily očekávání investorů, a snížila výhled zisku na akcii pro fiskální rok z 1,15 USD na 1,05 USD, oslabily o více než 35 %. Krátkodobou brzdu bude představovat také několik regionů, kde společnost zavírá 90 méně rentabilních obchodů. Firma přesouvá kapitálové výdaje na modernizaci stávajících obchodů a technologií a vytváří věrnostní programy.

Stage Stores má ale přímý marketing s velkým potenciálem v rámci existující klientské základny. Má dostatek likvidity, kterou podporuje silné provozní cash flow a 350milionový revolvingový úvěr splatný až v roce 2019. Při využití spodní hranice pásma výhledu zisku se akcie obchoduje s P/E necelých 11 a nabízí atraktivní dividendový výnos.

Stage Stores - výsledky

Zdroj: Bloomberg

 

Pokračování článku najdete na Investičním webu. 

 -------------------------

 

Zapomeňte všechno, co víte o trzíchZapomeňte všechno, co víte o trzích

Vše, co lidé vědí o akciích a finančních trzích, je špatně. Před pár dny to v poznámce klientům uvedl hlavní akciový stratég Morgan Stanley Adam Parker. Trhy podle něj prošly dramatickým vývojem a investory, kteří se při obchodování řídí starými metodami a poučkami, čeká studená sprcha.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 10:17  Indexy v USA nadále níže s poklesem technologického sektoru Research (Česká spořitelna)
Čt   9:51  Stratég: Jak (ne)hrát rozjíždějící se výsledkovou sezónu Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688