Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  29.09.2015 06:00:52

Hospodářská komora chce přispět k integraci cizinců v ČR

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) zahájila spolupráci s neziskovým Sdružením pro integraci a migraci (SIMI), které se zabývá ochranou práv cizinců v ČR

V nejbližších dnech by měly obě organizace podepsat memorandum o spolupráci. Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý tak potvrdil připravenost největšího reprezentanta českých podnikatelů nabídnout pomoc uprchlíkům, kteří získají v ČR azyl.

 „Před dvěma týdny jsem se zavázal, že navrhnu členům Hospodářské komory ČR, podnikatelským sdružením, partnerům HK ČR a velkým korporacím, abychom spojili své síly a pokusili se pomoci uprchlíkům, kteří získají v České republice azyl s jejich začleněním do vzdělávacího systému a posléze i s nalezením pracovního uplatnění. Sdružení pro integraci a migraci, které má za sebou již 20 let zkušeností s podporou a asistencí uprchlíkům z různých konců světa při jejich začleňování do české společnosti, je pro nás opravdu velice cenným partnerem,“ konstatoval prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. „Jsme spolu s ředitelkou SIMI Magdou Faltovou přesvědčeni, že se nám společně podaří vytvořit fungující systém, jak pomoci především mladým lidem s využitím či případným získáním kvalifikace, a tedy i s budoucím uplatněním na českém pracovním trhu,“ dodal.

Spolupráce obou organizací může pomoci do budoucna zajistit potřebné vzdělání i uplatnění azylantů u českých firem či institucí „Za Hospodářskou komoru začneme pracovat na konkrétním seznamu oborů, ve kterých lze azylantům nabídnout jak studijní příležitosti, tak i následné pracovní uplatnění. Hospodářská komora dlouhodobě upozorňuje na nedostatek technicky vzdělaných absolventů, začleněním azylantů do těchto studijních oborů bychom mohli lépe uspokojit poptávku firem po kvalifikovaných pracovnících. Tento nedostatek totiž od firem slýchám v některých regionech přímo akutně,“ dodává Dlouhý.

„Velmi vítám iniciativu Hospodářské komory, která SIMI ke spolupráci oslovila. Pro naše klienty a klientky je důležité, aby našli co nejdříve uplatnění na trhu práce, což by právě tato spolupráce měla umožnit. Jsem přesvědčená, že právě takovéto konkrétní projekty prokáží, že přijímání uprchlíků českou společností je nejen projevem solidarity a lidskosti, ale také pozitivním přínosem pro celou českou společnost,“ dodává ředitelka Sdružením pro integraci a migraci Magda Faktová.

-of- 


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

29.09. 09:12  Pozvání (delegát XVII. sjezdu KSČ)
29.09. 08:25  Pozvání (Scarab)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688